Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba AT100 tablet wordt niet voorzien van Android 4.0

Geschreven door
Geplaatst op26 oktober 2011, 15:22 CategorieAndroid

Nadat we eerder vandaag het complete overzicht van Android 4.0 updates voor tablets online plaatsten hebben we natuurlijk de fabrikanten waar nog geen officiële reactie van vernomen was eens gevraagd wat de status is. Een van de fabrikanten waar we nog niks van wisten is Toshiba. Jammer genoeg was het nieuws wat we ontvingen niet bijzonder positief, althans niet voor eigenaren van de Toshiba AT100 tablet.

Toshiba liet ons weten dat de nog niet eens zo lang geleden gelanceerde AT 100 tablet, ook wel bekend als de Toshiba Thrive, geen update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich zal ontvangen. Wel zal Toshiba als laatste update de tablet nog voorzien van Android 3.2 Honeycomb. Op zich een vreemde stap van Toshiba aangezien de tablet nog niet zo lang op de markt is en eigenaren binnenkort dus al met een ‘verouderd’ besturingssysteem komen te zitten. Fabrikanten als Acer, HTC en ASUS hebben er dan ook voor gekozen de update wel uit te brengen voor hun eerste generatie tablets.

Toshiba zal zich de komende tijd volledig gaan focussen op haar nieuwe AT200 tablet, welke overigens nog niet te koop is. Dit model kan gezien worden als een grote update van de AT100 en biedt onder meer een slanker design en betere hardware prestaties. Wanneer de AT200 gelanceerd wordt en tegen welke prijs is nog niet bekend.

Mocht je willen weten of een bepaalde tablet de Android 4.0 Ice Cream Sandwich update zal ontvangen dan kun je terecht in dit overzicht. Wanneer er meer nieuws bekend is of fabrikanten ons uitsluitsel geven wordt dit artikel bijgewerkt.

 • Delen:

Reacties

 1. henk
  10 maart, 2012 om 15:29

  Het is een grote schande. De AT100 is nieuwer dan de andere tablets die wel de Android 4 upgrade krijgen. Ik zal nooit meer de Toshiba product kopen. Do is pure oplichterij!
  Henk

  • Martijn
   11 maart, 2012 om 1:44

   Absoluut mee eens! Maar, er zijn wel geruchten verschenen over toch een update. Ik hou het in de gaten en plaats het zodra er meer duidelijk is.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.