Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba toont 6 inch tablet met zeer hoge resolutie

Geschreven door
Geplaatst op20 oktober 2011, 11:55 CategorieHardware

Fabrikanten zijn druk bezig om de resolutie van mobiele displays flink te verhogen. Apple heeft haar iPhone 4 en iPhone 4s uitgerust met een hoge resolutie Retina display en Samsung heeft inmiddels meerdere hoge resolutie AMOLED tablets en smartphones gelanceerd. Ook Toshiba heeft een display in ontwikkeling met een zeer hoge resolutie van maar liefst 2.560 bij 1.600 pixels.

Het 6.1 inch panel, hierboven getoond als tablet, heeft een Retina display met een pixel dichtheid van 498 pixels per inch. De hoge resolutie zorgt ervoor dat je Full HD materiaal gemakkelijk op volledige resolutie weer kunt geven en dat foto’s in printkwaliteit getoond kunnen worden. Het Toshiba Mobile Display heeft verder een contrast ratio van 1.000:1 en biedt ongeveer 16.7 miljoen kleuren. Ook de kijkhoeken zijn flink verbeterd met een hoek van 176 graden verticaal en horizontaal.

Het huidige model kan alleen 2D beelden weergeven maar Toshiba geeft aan dat toekomstige versies van het display ook geschikt kunnen zijn voor 3D weergave. Doordat het display een zeer hoge resolutie heeft kan bril-vrij 3D gemakkelijker en zonder verlies van resolutie geïntegreerd worden. Bij huidige mobiele apparaten waarbij geen bril nodig is om 3D content te bekijken wordt elk oog voorzien van een halve resolutie waardoor het beeld minder scherp wordt. Dit panel van Toshiba heeft een dermate hoge resolutie dat je in 3D modus nog steeds een hoge resolutie beeld per oog krijgt.

Wanneer het 6.1 inch display daadwerkelijk in een product zal verschijnen is niet bekend.

Bron: NewLaunches

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.