Ubuntu komt naar tablets en smartphones

31 oktober 2011 1 Minuut 2 Reacties
ubuntu

Het Ubuntu besturingssysteem van Canonical is een gratis besturingssysteem dat ontwikkeld is door de Ubuntu-community, gebaseerd op Linux en GNU-software. Tot op heden was de software geschikt voor desktop PC's, laptops en servers maar daar moet in de toekomst verandering in komen. Ubuntu-oprichter Mark Shuttleworth heeft tegenover ZDNet aangegeven de concurrentie met Android aan te willen gaan door Ubuntu naar tablets en smartphones te brengen.

style=”text-align: justify;”>De reden voor de uitbreiding is volgens Shuttlewort dat consumenten op zoek zijn naar nieuwe computervormen en daar moet het bedrijf (de community) in meegaan. Er zouden al gesprekken gevoerd worden met verschillende hardware partners en vandaag, tijdens de officiële keynote presentatie, zullen de toekomstplannen in detail gepresenteerd worden. Toch hoeven we voorlopig nog geen Ubuntu voor tablets te verwachten. De eerste release staat namelijk gepland voor 2014.

Volgens Shuttlewort is de hardwarewereld is erg competitief en dynamisch. Door de overname van Motorola door Google zoudne de kansen voor andere besturingssystemen groter worden. Hardware fabrikanten zouden namelijk graag een alternatief hebben voor Android.

Met de komst van Windows 8 in 2012 en Ubuntu in 2014 lijkt de tablet markt zich op te kunnen gaan maken voor stevige concurrentie op zowel software als hardware gebied.

Reacties (2)