Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Video: Demonstratie Android Ice Cream Sandwich voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op20 oktober 2011, 14:10 CategorieAndroid

Bij de presentatie van Android 4.0 Ice Cream Sandwich eerder deze week lag de nadruk vooral op smartphones aangezien Samsung tegelijkertijd haar Galaxy Nexus onthulde die niet geheel toevallig ook hierop draaide. Wij zijn natuurlijk vooral benieuwd naar wat de mogelijkheden en features van Ice Cream Sandwich voor tablets zijn en hoe het eruit ziet. Engadget heeft Google’s eigen Android Emulator gebruikt om vast een voorproefje te geven.

Het is geen daadwerkelijke tablet maar op de PC valt aardig te zien wat Ice Cream Sandwich kan en hoe het eruit ziet in tabletformaat. Wanneer het besturingssysteem daadwerkelijk op tablets verschijnt is het overigens nog maar afwachten of fabrikanten het bij deze kale versie houden of dat ze hun eigen interpretatie er overheen zetten, zoals we bijvoorbeeld kennen van Samsung’s TouchWiz schil en HTC’s Sense interface.

Zoals je in onderstaande video zult zien is Android 4.0 voor tablets nagenoeg identiek aan Android 4.0 voor smartphones – wat natuurlijk ook de insteek was van deze nieuwe Android versie – met hier en daar wat punten die nog wat aandacht nodig hebben. Zo ziet het onscreen keyboard er nogal opgeblazen uit. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe functies in Android 4.0 kun je dit artikel lezen.

De eerste nieuwe Android Ice Cream Sandwich tablets worden dit jaar nog verwacht en ook zullen een aantal van de tablets die momenteel uitgerust zijn met Android 3.2 Honeycomb een update naar Android 4.0 krijgen. Eerder deze week doken geruchten op over de Motorola Xoom en ASUS Eee Pad Transformer die als eerste de update zouden krijgen. De eerste nieuwe tablet met Android 4.0 lijkt de ASUS Eee Pad Transformer Prime te worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.