Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Video: Kupa X11 Windows 8 tablet

Geschreven door
Geplaatst op14 oktober 2011, 1:10 CategorieBesturingssystemen

Windows 8 is nog verre van af maar dat weerhoudt fabrikanten er niet van om alvast nieuwe producten te tonen die op het nieuwe besturingssysteem van Microsoft draaien. Zo heeft het bij ons onbekende Kupa haar eerste Windows 8 tablet prototype getoond onder de naam X11 en Netbooknews heeft een korte hands-on video met het apparaat mogen maken.

De Kupa X11 is al op de markt maar draait op Windows 7 als besturingssysteem. De tablet beschikt over een 10.1 inch capacitief touchscreen met een hoge resolutie van 1.366 bij 768 pixels en kan omgaan met zowel stylus en touch input. Het display is half glanzend en lijkt goed om te kunnen gaan met omgevingslicht. Verder krijg je 2GB aan RAM geheugen, een Intel Atom processor, een 2 megapixel camera aan de voorzijde en een 3 megapixel of 5 megapixel camera aan de achterzijde.

Qua aansluitingen krijg je twee USB 2.0 poorten, een miniHDMI uitgang, een koptelefoon aansluiting en een SIM-kaart gleuf. Draadloze communicatie vindt plaats via Wifi en Bluetooth 2.1. Wat opvalt is dat de tablet wat aan de dikke kant is en gebruikmaakt van een koelingssysteem, maar dat is niet nieuw voor Windows tablets. Hopelijk helpen de nieuwe processors van Intel en andere fabrikanten deze issues te overkomen voordat de eerste tablets verschijnen.

Er komt een standaard model met een 64GB SSD disk op de markt voor 699,00 dollar en een uitgebreid model met 3G connectiviteit, GMS en het dubbele aantal gigabytes aan opslagruimte voor 999,00 dollar.

Naast Kupa zou ook HTC volgens recente geruchten aan een Windows 8 tablet werken en gisteren gaf Dell al aan Windows 8 te verkiezen boven Android wat tablets betreft. Er is dus genoeg animo vanuit de hardware hoek. Wanneer Microsoft de software op orde krijgt en een unieke tablet ervaring weet te bieden zou Windows 8 wel eens heel groot kunnen worden.

Benieuwd naar Windows 8? Bekijk onze Windows 8 podcast special voor een eerste indruk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.