Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ViewSonic presenteert ViewPad 10e Android tablet

Geschreven door
Geplaatst op11 oktober 2011, 18:55 CategorieAndroid

We zagen hem vanmorgen al even voorbij komen zonder er al teveel details, maar inmiddels is de ViewSonic ViewPad 10e tablet in de VS officieel gelanceerd. De tablet is een update van ViewSonic ViewPad 10s en brengt onder meer een 9.7 inch IPS display en Android 2.3 Gingerbread naar de schappen voor een prijs van (waarschijnlijk) 249,95 euro.

Verder beschikt de tablet over een resolutie van 1.024 bij 768 pixels, een 1GHz processor, 512MB werkgeheugen, 4GB intern opslaggeheugen, een microfoon, Bluetooth 3.0, een HDMI uitgang, een microSD card reader en een standaard microUSB poort. Op de voorzijde bevindt zich een 1.3 megapixel camera voor videogesprekken en de tablet kan 720p videomateriaal weergeven. Qua interface heeft ViewSonic de ViewScene 3D skin (gebaseerd op de SPB Shell interface) gebruikt. Deze skin zorgt voor wat fancy 3D effecten wanneer je door menu’s bladert.

Helaas is de tablet niet voorzien van Android Market toegang of de bekende GMail en YouTube applicaties maar daarvoor in de plaats krijg je wel de Amazon Kindle app en toegang tot de 1Mobile Apps Store. Volgens ViewSonic moet de tablet meer dan 200 uur meegaan in standby modus.

Wanneer de tablet exact op de Nederlandse markt verschijnt is niet duidelijk, maar lang zullen we niet meer hoeven wachten. Mocht je interesse hebben in Windows als besturingssysteem en toch Android apps willen blijven gebruiken dan is de ViewSonic ViewPad 10Pro wellicht iets voor je.

Bron: Slashgear  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.