Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Welke iPad moet je kopen?

Geschreven door
Geplaatst op28 oktober 2011, 13:34 CategorieApple

Als je nog geen tablet hebt kunnen kiezen dan raden we je aan eerste de tablet productgids eens goed door te nemen, maar als je er zeker van bent dat je een iPad wilt zijn er nog een aantal opties waar je uit kunt kiezen. Wordt het een Wifi-only of een 3G iPad? Hoeveel opslagruimte heb je nodig? Wil je de tablet in het wit of zwart? En misschien is een gereviseerde iPad wel een optie.

Er zij dus verschillende keuze die je nog moet maken nadat je voor de iPad gekozen hebt. Een van de keuzes, de kleur, is de meest makkelijke want dit is puur een kwestie van smaak. Past zwart beter bij je of wit? Heb je al een witte of een zwarte iPhone? Qua kosten maakt dit (bij de meeste winkels) niks uit.

iPad 2 3G of iPad 2 Wifi-only?

Wanneer de kleur gekozen is kun je gaan denken over de manier waarop je verbinding wilt maken met het internet. Ben je van plan de iPad vooral thuis te gebruiken op je eigen Wifi netwerk? Of gebruik je de tablet op kantoor waar ook toegang tot een Wifi netwerk is? Dan ben je wellicht beter af met een iPad die alleen uitgerust is met een Wifi module. Maar, wil je ook onderweg mobiel zijn en continue is verbonden zijn met het internet een vereiste voor je? Dan is een 3G module, waar je 120 euro meer voor betaalt, de beste keuze. Overigens kun je op een iPad Wifi model via een omweg internet ook gebruiken buitenshuis. Via een zogenaamd ‘Mifi’ apparaat kun je een Wifi hotspot creëren. De sim kaart van je telecomprovider kun je in dit apparaat stoppen waarna er, als een soort router, een Wifi netwerk van gemaakt wordt. Natuurlijk een stuk minder handig dan een iPad 3G, maar het kan je wel wat kosten besparen.

Wanneer je gekozen hebt voor een iPad 3G zijn er verschillende opties qua winkel, netwerk en abonnement. Eerder hebben we een artikel geschreven met de beste iPad 2 16GB 3G abonnementen van dit moment, waar je wellicht een interessante aanbieding uit kunt halen. De iPad 2 16GB 3G is momenteel de enige tablet die je met abonnement gratis kunt krijgen. Voor de andere modellen betaal je altijd eenmalig iets bij. Ook kun je kiezen voor een losse iPad 2 3G, zonder abonnement, waarbij je een los abonnement of een prepaid pakket aanschaft.

Voor een compleet overzicht van alle winkels waar je de iPad 2 modellen kunt kopen verwijzen we je naar deze pagina.

Opslagruimte

Nu je weet of je voor Wifi-only of 3G gaat is de vraag nog hoeveel opslaggeheugen je wilt hebben. De iPad 2 is te koop met 16GB, 32GB of 64GB opslaggeheugen, wat niet uit te breiden is middels bijvoorbeeld een microSD kaart. Het 16GB model is vooral voor diegenen die de tablet gebruiken om te surfen op het internet, YouTube video’s te kijken, kleine games te spelen en e-mails te sturen. Wanneer zelf films download en op je iPad wilt zetten of de grotere (en duurdere) games wilt spelen is het al snel aan te raden voor een 32GB of 64GB variant te gaan.

Een goedkopere iPad

Je weet nu wat je wilt, maar nu is het nog de vraag of je de iPad ergens goedkoper dan de adviesprijs kunt vinden. Helaas is de iPad een product dat niet snel afgeprijsd zal worden. Er zijn winkels die de iPad voor een paar tientjes minder aanbieden, maar dat is ook alles. Voor een complete (real-time) prijsvergelijking van alle iPad 2 modellen kun je hier terecht.

Maar, er is ook een andere optie om goedkoper aan je iPad te komen. Zo kun je zogenaamde gereviseerde iPad modellen kopen in de Apple Store. Hier krijg je soms tot wel 50 procent korting op iPads die tweedehands zijn maar door Apple compleet opgeknapt zijn. Je bent niet de eerste eigenaar maar hebt wel de garantie dat alles perfect werkt. Ook kan het zijn dat de tablet wat kleine krasjes of deukjes heeft. Van Apple krijg je één jaar garantie op deze gereviseerde modellen.

Via Apple zelf kun je ze niet meer krijgen, maar sommige winkels bieden de eerste generatie iPad ook nog aan. Deze modellen worden niet meer geproduceerd en winkels willen er van af. Kijk eens rond en wellicht vind je een mooie aanbieding. Hou er wel rekening mee dat er verschillen tussen de eerste en de tweede generatie zitten. Hierover kun je in dit artikel meer lezen.

De laatste optie is natuurlijk om je iPad via websites als Marktplaats en eBay te kopen. Het lastige is dat je nooit exact weet wat je koopt. Probeer dan ook zoveel mogelijk zekerheid te krijgen over de staat van de iPad voordat je deze koopt. En wanneer de prijs te mooi lijkt om waar te zijn dan is dit meestal ook het geval.

Voor een compleet overzicht van alle iPad 2 modellen, de specificaties, reviews, gebruikerservaringen en prijzen kun je terecht in onze tablet productgids. Directe links naar alle winkels die de iPad 2 (Wifi of 3G) verkopen vind je op deze pagina.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.