Welke tablets krijgen de Android 4.0 ICS update? Een overzicht

26 oktober 2011 4 Minuten 7 Reacties
Iconia-Tab-A500-feature

Nu Android 4.0 Ice Cream Sandwich aangekondigd is wil natuurlijk iedereen die over een Android tablet beschikt weten of zijn of haar tablet de update voor dit nieuwe besturingssysteem krijgt. We kunnen zeggen dat de meeste tablets waarschijnlijk wel een update krijgen, maar voor de zekerheid gaan we maar uit van de officiële bevestigingen van de betreffende fabrikanten.

Android 4.0 brengt vele nieuwigheden en vooral een stabieler besturingssysteem met een nieuw design. Dit wil je natuurlijk als tabletbezitter niet missen en bovendien wil je ook niet dat je apparaat binnen een paar maanden qua software al ‘oud’ is. Elke dag verschijnen er wel nieuwtjes over tablets die zeker een Android 4.0 Ice Cream Sandwich update krijgen en omdat het een beetje onoverzichtelijke wordt hebben we alles in één artikel samengepakt. Hieronder vind je een lijst van de meest populaire tablets met de informatie over een mogelijke Android 4.0 update. Mocht er iets veranderen in de lijst vullen we dan natuurlijk aan. Momenteel is de situatie als volgt;

ASUS Eee Pad Transformer en ASUS Eee Pad Slider

Voor eigenaren van een van deze tablets is er niks te vrezen. ASUs heeft vorige week laten weten dat haar tablets zeker voorzien worden van Android 4.0. De vraag is alleen wanneer dit exact gebeurt. Ook de recentelijk aangekondigde ASUS Eee Pad Transformer Prime zal niet lang na de lancering voorzien worden van de nieuwste versie van het besturingssysteem. Daarbij komt het goede nieuws dat ASUS in Europa altijd een van de eersten is met een Android update dus hou je firmware updates in de gaten. Voor meer informatie over de ASUS tablets kun je terecht op de productpagina van de ASUS Eee Pad Transformer en de ASUS Eee Pad Slider.

Acer Iconia Tab A100 en Iconia Tab A500

Acer Polen heeft deze week laten weten dat alle Acer modellen, A100, A101, A500 en A501, begin 2012 de update naar Android 4.0 kunnen verwachten. Het is nog niet officieel door het hoofdkantoor van Acer bevestigd maar we kunnen er vanuit gaan dat dit aardig klopt. Voor meer informatie over de Acer tablets kun je terecht op de productpagina van de

Sony Tablet S en Tablet P

De sony Tablet S is pas net op de markt en de Tablet P moet zelfs nog verschijnen. Het is dan ook niet vreemd dat Sony al heeft laten weten dat bezitters van de tablets niet hoeven te vrezen voor een stop qua softwareondersteuning. Beide modellen zullen zo snel mogelijk een update naar Android 4.0 krijgen. Ook bij Sony kan het wat langer duren aangezien de fabrikant nogal wat elementen naar eigen smaak wil aanpassen. Voor meer informatie over de Sony tablets kun je terecht op de productpagina van de bevestigd dat de Xoom de update zal krijgen. Daarbij gaf de fabrikant aan dat dit waarschijnlijk binnen zes weken na de lancering van de Galaxy Nexus zal gebeuren welke half november gelanceerd wordt. Kortom, ook begin januari waarschijnlijk. Bekijk de productpagina van de Motorola Xoom voor meer informatie over de tablet.

LG Optimus Pad

De Optimus Pad is een twijfelgeval in meerdere opzichten. Is het een populaire tablet? Niet echt. Heeft LG al iets officieel laten weten? Niet echt. Kortom, het is onduidelijk of LG ondersteuning blijft bieden voor de tablet. Er bestaat ook een kans dat LG besluit alles te zetten op de ontwikkeling van een nieuw model. Bekijk de productpagina van de LG Optimus Pad voor meer informatie over de tablet.

Toshiba AT100 en AT200

Toshiba heeft inmiddels laten weten dat ze de Android 4.0 update niet door zal voeren op haar AT100 tablet. Deze tablet krijgt nog wel de Android 3.2 Honeycomb update. De nieuwe AT200 tablet zal wel voorzien worden van Android 4.0. Voor meer informatie over de Toshiba tablets kun je terecht op de productpagina van de Toshiba AT100 en de Toshiba AT200.

Archos 80 G9 en 101 G9

Archos heeft inmiddels ook laten weten dat zowel de 8 inch 80 G9 als de 10.1 inch 101 G9 een update zullen krijgen naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Daarnaast krijgen ze DLNA functionaliteit en worden er eind dit jaar nieuwe modellen met een 1.5GHz processor gelanceerd.

Zodra we meer weten over bepaalde tablets werken we dit bericht bij.

Reacties (7)