Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Welke tablets krijgen de Android 4.0 ICS update? Een overzicht

Geschreven door
Geplaatst op26 oktober 2011, 0:28 CategorieAndroid

Nu Android 4.0 Ice Cream Sandwich aangekondigd is wil natuurlijk iedereen die over een Android tablet beschikt weten of zijn of haar tablet de update voor dit nieuwe besturingssysteem krijgt. We kunnen zeggen dat de meeste tablets waarschijnlijk wel een update krijgen, maar voor de zekerheid gaan we maar uit van de officiële bevestigingen van de betreffende fabrikanten.

Android 4.0 brengt vele nieuwigheden en vooral een stabieler besturingssysteem met een nieuw design. Dit wil je natuurlijk als tabletbezitter niet missen en bovendien wil je ook niet dat je apparaat binnen een paar maanden qua software al ‘oud’ is. Elke dag verschijnen er wel nieuwtjes over tablets die zeker een Android 4.0 Ice Cream Sandwich update krijgen en omdat het een beetje onoverzichtelijke wordt hebben we alles in één artikel samengepakt. Hieronder vind je een lijst van de meest populaire tablets met de informatie over een mogelijke Android 4.0 update. Mocht er iets veranderen in de lijst vullen we dan natuurlijk aan. Momenteel is de situatie als volgt;

ASUS Eee Pad Transformer en ASUS Eee Pad Slider

Voor eigenaren van een van deze tablets is er niks te vrezen. ASUs heeft vorige week laten weten dat haar tablets zeker voorzien worden van Android 4.0. De vraag is alleen wanneer dit exact gebeurt. Ook de recentelijk aangekondigde ASUS Eee Pad Transformer Prime zal niet lang na de lancering voorzien worden van de nieuwste versie van het besturingssysteem. Daarbij komt het goede nieuws dat ASUS in Europa altijd een van de eersten is met een Android update dus hou je firmware updates in de gaten. Voor meer informatie over de ASUS tablets kun je terecht op de productpagina van de ASUS Eee Pad Transformer en de ASUS Eee Pad Slider.

Acer Iconia Tab A100 en Iconia Tab A500

Acer Polen heeft deze week laten weten dat alle Acer modellen, A100, A101, A500 en A501, begin 2012 de update naar Android 4.0 kunnen verwachten. Het is nog niet officieel door het hoofdkantoor van Acer bevestigd maar we kunnen er vanuit gaan dat dit aardig klopt. Voor meer informatie over de Acer tablets kun je terecht op de productpagina van de Acer Iconia Tab A100 en de Acer Iconia Tab A500.

Samsung Galaxy Tabs

Samsung heeft al laten weten dat haar nieuwste Galaxy tablets, waaronder de Galaxy Tab 10.1, Galaxy Note en de Galaxy Tab 7.7, uiteindelijk allemaal voorzien worden van Android 4.0. Maar, wellicht is dit niet meer weggelegd voor de originele 7 inch Galaxy Tab. Hierover heeft Samsung nog geen mededelingen gedaan. Ook over de Galaxy Tab 10.1V is niks bekend maar we kunnen wel raden dat Samsung hier geen aandacht meer aan gaat besteden. De Android 4.0 update voor de tablets zal wat langer duren dan bij andere fabrikanten door de toevoeging van Samsung’s eigen TouchWiz schil. Voor meer informatie over de Samsung tablets kun je terecht op de productpagina’s, welke je vindt in onze Tablet Productgids.

Sony Tablet S en Tablet P

De sony Tablet S is pas net op de markt en de Tablet P moet zelfs nog verschijnen. Het is dan ook niet vreemd dat Sony al heeft laten weten dat bezitters van de tablets niet hoeven te vrezen voor een stop qua softwareondersteuning. Beide modellen zullen zo snel mogelijk een update naar Android 4.0 krijgen. Ook bij Sony kan het wat langer duren aangezien de fabrikant nogal wat elementen naar eigen smaak wil aanpassen. Voor meer informatie over de Sony tablets kun je terecht op de productpagina van de Sony Tablet S en de Sony Tablet P.

HTC Flyer

De enige tablet van HTC in Nederland, de Flyer, zou allang een update nar Android 3.2 Honeycomb gehad moeten hebben maar helaas hebben we nog steeds niks van de fabrikant gehoord. Wel dook vandaag een bericht op van een ontwikkelaar die samen met HTC aan de Sense interface gewerkt heeft waarin een aantal HTC apparaten genoemd worden die hoogstwaarschijnlijk van Android 4.0 voorzien worden. Gelukkig zien we de Flyer ook terug in deze lijst dus de kans is groot dat HTC Flyer bezitters de Ice Cream Sandwich update kunnen verwachten. Bekijk de productpagina van de HTC Flyer voor meer informatie over de tablet.

Motorola Xoom

Of de Motorola Xoom de update naar Android 4.0 zou krijgen was eigenlijk niet echt een vraag meer nadat Google Motorola eerder dit jaar overnam. Motorola heeft dan ook eerder deze week bevestigd dat de Xoom de update zal krijgen. Daarbij gaf de fabrikant aan dat dit waarschijnlijk binnen zes weken na de lancering van de Galaxy Nexus zal gebeuren welke half november gelanceerd wordt. Kortom, ook begin januari waarschijnlijk. Bekijk de productpagina van de Motorola Xoom voor meer informatie over de tablet.

LG Optimus Pad

De Optimus Pad is een twijfelgeval in meerdere opzichten. Is het een populaire tablet? Niet echt. Heeft LG al iets officieel laten weten? Niet echt. Kortom, het is onduidelijk of LG ondersteuning blijft bieden voor de tablet. Er bestaat ook een kans dat LG besluit alles te zetten op de ontwikkeling van een nieuw model. Bekijk de productpagina van de LG Optimus Pad voor meer informatie over de tablet.

Toshiba AT100 en AT200

Toshiba heeft inmiddels laten weten dat ze de Android 4.0 update niet door zal voeren op haar AT100 tablet. Deze tablet krijgt nog wel de Android 3.2 Honeycomb update. De nieuwe AT200 tablet zal wel voorzien worden van Android 4.0. Voor meer informatie over de Toshiba tablets kun je terecht op de productpagina van de Toshiba AT100 en de Toshiba AT200.

Archos 80 G9 en 101 G9

Archos heeft inmiddels ook laten weten dat zowel de 8 inch 80 G9 als de 10.1 inch 101 G9 een update zullen krijgen naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Daarnaast krijgen ze DLNA functionaliteit en worden er eind dit jaar nieuwe modellen met een 1.5GHz processor gelanceerd.

Zodra we meer weten over bepaalde tablets werken we dit bericht bij.

 • Delen:

Reacties

 1. Piet
  26 oktober, 2011 om 7:37

  Schandalig dat de eigenaren van een Samsung Galaxy Tab 10.1v in de kou worden gezet.

  • Martijn
   26 oktober, 2011 om 9:31

   Is nog niet zeker hoor, maar gezien de problemen met Android 3.x lijkt me het wel verstandig hier rekening mee te houden. En het is natuurlijk behoorlijk triest.

  • Martijn
   26 oktober, 2011 om 14:34

   De 10.1v mensen wisten dat ze een bedje op een na stichting direct weer verlaten en door Vodafone geannexeerd eiland kochten. Early adapters die een doodlopende straat infietsten.

   De 10.1 in de USA kopen (zelf gedaan) óf even wachten op de NL-release -dat is wat je had moeten doen. Of wil je zeggen dat je die 8MP-camera, wat de enige betere spec is, ook echt gebruikt?

   Misschien kun je met de andere 17 eigenaren van de 10.1v een gezamenlijk briefje naar Vodafone sturen?

   • T.A Blet
    26 oktober, 2011 om 17:29

    Heb je iets teveel gedronken of iets gesnoven?

    10.1v is een Google Experience Device en zal zeker ICS krijgen.

   • Martijn
    26 oktober, 2011 om 18:13

    Het zou me niet verbazen. Hoe verklaar je dan dat veel bezitters van de tablet geen Android Honeycomb updates meer krijgen?

 2. T.A Blet
  28 oktober, 2011 om 23:48

  “Google wil dat apparaten met Android in ieder geval anderhalf jaar lang nieuwe Android-versies krijgen. Het werkt daarvoor samen met onder andere HTC, Samsung en Motorola. Nu is het nog onduidelijk hoe lang devices updates krijgen.

  Elk nieuw Android-apparaat zal, als het aan Google ligt, in ieder geval tot anderhalf jaar nadat het in de winkel lag, updates krijgen. Dat maakte het bedrijf bekend op zijn Google I/O-developersconferentie.

  http://tweakers.net/nieuws/74381/nieuw-android-apparaat-krijgt-anderhalf-jaar-updates.html

  • Martijn
   28 oktober, 2011 om 23:55

   Klopt, maar helaas werkt het niet zo makkelijk. Het is geen Apple waarbij alles door één persoon bepaald wordt. Dit is een wens van Google maar daar komt veel meer bij kijken, onder andere de ondersteuning van de fabrikant zelf. Samsung besteedt al een tijd geen aandacht meer aan de 10.1V. Dat is al reden genoeg om te denken dat ICS niet naar dit apparaat komt.
   Dat van Google is een mooie gedachte, maar wel op de lange termijn. Een ander voorbeeld; Toshiba heeft laten weten dat haar net gelanceerde AT100 tablet geen update naar Android 4.0 zal krijgen. Het ligt dus allemaal wat ingewikkelder.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.