Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

10 video’s met tips om meer uit je iPad te halen

Geschreven door
Geplaatst op28 november 2011, 16:16 CategorieApple

Als je een iPad hebt dan wil je er natuurlik het maximale uithalen. Hoe simpel het iOS besturingssysteem ook lijkt, toch zijn er een aantal features en functies die niet zo simpel te gebruiken zijn. CNET heeft een aantal interessante tips en tricks in video’s uitgelicht waardoor je bijvoorbeeld zelf een stylus voor je iPad kunt maken, je computer met je iPad kunt bedienen en het iPad display op je TV kunt weergeven. Het kan even duren voordat alle video’s geladen zijn.

iPad shortcuts

Het typen op een display gaat al niet heel snel dus het hebben van een aantal shortcuts kan natuurlijk geen kwaad. Onderstaande video toont een aantal handige shortcuts om je iPad-ervaring nog sneller te maken.

iPad Home Sharing

Hoe deel je eenvoudig alle bestanden binnen je thuisnetwerk? Home Sharing biedt deze mogelijkheid. Deel bestanden met tot vijf computers in je thuisnetwerk en stream muziek of video’s naar andere apparaten.

iPad Mirroring

Je kunt sommige applicaties al laten weergeven op een externe monitor maar het is natuurlijk veel interessanter om het complete display van je iPad op een externe monitor te kunnen zien, ‘mirroring’ genaamd.

Bestanden van iPad 1 naar iPad 2

Wanneer je jouw eerste generatie iPad in gaat wisselen of al ingewisseld hebt voor een nieuwe iPad 2 dan wil je natuurlijk alle bestanden overzetten. Dit kan heel simpel.

iPad aansluiten op TV

Er zijn meerdere manieren op je iPad op TV aan te sluiten en te genieten van een groter beeld.

Maak je eigen iPad stylus

Sommige dingen doe je liever met een pen dan met je vingers. Je kunt hiervoor een stylus kopen voor een paar euro maar je kunt er ook een zelf maken.

Bedien je PC met de iPad

De iPad op zich is al een geavanceerde computer maar toch kun je soms de behoeften hebben om wat taken uit te voeren op een echte PC of Mac. Ook hier kan de iPad mee overweg middels een simpele app.

Beheer je dataverbruik

Wanneer je een iPad met 3G module hebt en deze vaak gebruikt via een mobiel netwerk dan is het handig om je dataverbruik goed in de gaten te houden en te beheren. Dit is mogelijk via verschillende apps en functies.

iPad in de auto

Een tablet staat natuurlijk voor mobiliteit dus ook de auto is een ideale plek om je iPad te gebruiken. Onderstaande video toont hoe de iPad perfect in een auto te plaatsen is.

Nieuwe features in iOS 5

iOS 5 brengt heel wat nieuwe features, waaronder iMessage, Kiosk en notificaties. Onderstaande video toont vijf nieuwe features van iOS 5. Voor een overzicht van de belangrijkste nieuwe features en functies kun je terecht in dit artikel.

Bron: CNET

 • Delen:

Reacties

 1. Ferry
  28 november, 2011 om 17:37

  Lekker slim filmpjes in flash….hahaha

  • Martijn
   28 november, 2011 om 17:40

   Dat was me helemaal nog niet opgevallen (vanaf de PC).. haha.. Heb je helemaal gelijk in. Ach ja, even vanavond achter de PC checken, toch? ;)

 2. Jordy
  28 november, 2011 om 18:23

  Of je koopt een flash browser :)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.