Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer, Lenovo en Samsung komen begin 2012 met quad-core tablets

Geschreven door
Geplaatst op29 november 2011, 15:58 CategorieHardware

We hebben eerder deze maand al berichten geplaatst over mogelijke quad-core tablets van Acer en Lenovo, maar ook Samsung schijnt binnenkort met een quad-core tablet te willen komen. Volgens bronnen bij fabrikanten van tablets en notebooks, geciteerd door Digitimes, komen deze drie fabrikanten in het eerste kwartaal van 2012 als een van de eersten, naast ASUS met de Eee Pad Transformer Prime, met de snellere tablets.

De bronnen laten verder weten dat het lastig zal worden voor Acer, Lenovo, ASUS en Samsung om zich van de concurrentie te onderscheiden. Alle tablets zien namelijk alleen verbeteringen in de prestaties en het design, terwijl het algemene concept nog steeds hetzelfde is als de dual-core voorgangers. Om deze reden moeten de fabrikanten eerst de concurrentie met elkaar aangaan voordat de pijlen gericht kunnen worden op tablets van Apple en Amazon. Van dit laatste wordt dan ook niet veel verwacht. 10 tot 15 procent van de markt zou volgend jaar bestaan uit niet-Apple tablets.

Ondanks eerdere berichten waarin gesproken werd over fabrikanten die uit de tablet markt zouden stappen geven de bronnen aan dat de verschillende speler hun merk zullen blijven verdedigen. De eerste generatie, dual-core, tablets viel qua verkopen tegen maar dit wil men nu goedmaken met de quad-core varianten. De verwachte prijs voor de quad-core tablets van Acer en Lenovo zou tussen de 459 en 599 dollar liggen. Tijdens de CES (Consumer Electronics Show) 2012 begin januari zullen we waarschijnlijk de modellen gepresenteerd zien worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.