Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Adobe brengt Touch Apps naar Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op15 november 2011, 10:39 CategorieAndroid

In oktober kondigde Adobe al aan met een serie Touch Apps te komen voor zowel  het Android als iOS platform en vandaag heeft de softwaregigant de Android versies officieel uitgebracht. Deze serie applicatie is gebaseerd op de functionaliteit van Adobe’s Creatie Suite en maakt het mogelijk foto’s te bewerken, te schetsen, vectors te maken, websites en apps te ontwikkelen en collega’s te maken.

Adobe lanceert een zestal applicaties voor Android; Photoshop Touch, Collage, Proto, Ideas, Debut en Kuler. Met Photoshop Touch is het mogelijk foto’s te tweaken, Collage laat je collages maken van bestaande afbeeldingen, teksten en andere elementen, Debut is een presentatie app voor Creative Suite bestanden, Ideas laat je werken met vector elementen, Kuler geeft de mogelijkheid om color themes te maken, en Proto dient als startpunt voor het maken van wireframes en prototypes voor websites en mobiele applicaties. Alle applicatie zijn geïntegreerd met Adobe’s Creative Cloud. Hierdoor is het eenvoudig bestanden uit te wisselen en onderweg aan dezelfde bestanden te werken als die op je PC of Mac staan.

De apps werken op Android tablets met versie 3.1 of hoger en zijn voor 7,99 euro per stuk in de Android Market te downloaden. Wel zegt Adobe voor de optimale ervaring minimaal een 8.9 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels te gebruiken. Adobe liet ook weten dat de iOS versies begin 2012 zullen verschijnen. Momenteel is het alleen mogelijk de Adobe Ideas applicatie te downloaden voor de iPad.

Natuurlijk is het programma Photoshop voor je Android tablet het meest-gewilde programma van Adobe voor je Android tablet. Maar dat is niet het enige. Adobe heeft een selectie van in totaal zes applicaties uitgebracht om een complete Creative Suite ervaring te kunnen bieden op je Android tablet. Deze lees je allemaal in dit nieuwsartikel. Voor 2012 liggen nog enkele nieuwe diensten op ons te wachten.

Hieronder vind je een compleet overzicht van de nieuwe Adobe Creative Suite applicaties.

Adobe Photoshop Touch

Deze applicaties biedt de mogelijkheid diverse Photoshop functies op je tablet uit te voeren. Het design van de app ziet er wat anders uit dan je gewend bent maar dit is gedaan voor een optimale bediening middels een tablet. Met de Photoshop app is het onder meer mogelijk lagen aan te maken, afbeeldingen via Google, je camera of social media direct te gebruiken, bestanden te delen via social media, effecten, brushes en filters te gebruiken, en teksten te stylen en bewerken. Onderstaande video toont de mogelijkheden van Adobe Photoshop Touch.

Adobe Proto

Adobe Proto biedt de mogelijkheid wireframes te ontwerpen voor applicaties en websites. Deze kun je dan weer eenvoudig delen of demonstreren aan anderen. Onderstaande video toont de mogelijkheden van Adobe Proto.

Adobe Ideas

Deze applicaties kan gezien worden als een digitaal schetsboek waarbij je verschillende effecten, filters, brushes, stijlen, etc. kunt gebruiken. Ook in deze applicatie kun je gebruik maken van lage en inzoom op een bepaald werkgebied. Onderstaande video toont de mogelijkheden van Adobe Ideas.

Adobe Collage

De Adobe Collage app maakt het mogelijk je eigen creatieve collages te maken op je tablet. Hiervoor kun je gebruik maken van afbeeldingen die je middels de camera op je tablet gemaakt hebt, die je gevonden hebt in de Google Image database, of die in je social media accounts staan. Onderstaande video toont de mogelijkheden met Adobe Collage.

Adobe Kuler

Kleurenschema’s zijn essentieel voor designers. Adobe Kuler biedt de mogelijkheid complete schema’s te maken en deze weer te integreren in een ander project. Onderstaande video toont de mogelijkheden van Adobe Kuler.

Adobe Debut

Wanneer je iets ontworpen hebt op je tablet dan moet dit natuurlijk getoond of gepresenteerd worden. Wanneer je de Adobe Debut applicatie gebruikt heb je hiervoor geen projector met kabels meer voor nodig. Deel eenvoudig bestanden op een interactieve manier delen met vrienden, collega’s en klanten. In onderstaande video worden de mogelijkheden van Adobe Debut getoond.

Alle applicaties zijn te downloaden in de Android Market voor een prijs van 7,99 euro per stuk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.