Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Adobe stopt ontwikkeling Flash voor mobiele apparaten

Geschreven door
Geplaatst op9 november 2011, 14:55 CategorieSoftware

Het zat er al lange tijd aan te komen maar vandaag is er dan ook daadwerkelijk bewijs opgedoken dat Adobe stopt met de ontwikkeling van Flash voor mobiele apparaten als tablets en smartphones. Voor nieuwe browsers en mobiele besturingssystemen zullen geen nieuwe Flash versies meer ontwikkeld worden. Wel kunnen we nog beveiligingsupdates en bugfixes tegemoet zien.

Apple is altijd al de grote tegenstander van Flash op mobiele apparaten geweest omdat de werking ervan matig zou zijn. Het zou teveel energie verbruiken en traag werken. Adobe lijkt nu toe te geven en zich op HTML5 te gaan richten. Om Flash op mobiele apparaten zichtbaar te houden wordt content providers aangeraden de Adobe Flash Media Server te gebruiken of over te stappen naar HTML5. App ontwikkelaars kunnen overstappen op Adobe Air.

Wat betekent dit voor Android gebruikers? Momenteel nog niet zoveel. De komende versies van Android zullen nog compatibel zijn met Flash en Adobe zal er voor zorgen dat de Flash Player zo stabiel mogelijk blijft draaien. Wellicht dat wanneer we twee of drie Android versies verder zijn de eerste problemen opduiken met incompatibiliteit. Ook wanneer er nieuwere Flash versies voor desktop browsers verschijnen kunnen er problemen optreden waardoor bepaalde Flash objecten niet zichtbaar zijn op een mobiel apparaat. Maar, voorlopig zul je er dus weinig last van hebben.

Daar gaat dus één van de argumenten van Android tablet fabrikanten om niet voor de iPad te gaan..

Bron: ZDnet

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.