Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Amazon Kindle Fire 2 komt wellicht met 8.9 inch display

Geschreven door
Geplaatst op5 november 2011, 15:10 CategorieAndroid

Nog voordat de eerste generatie van Amazon’s Kindle Fire tablet gepresenteerd werd gingen er geruchten over een grotere en uitgebreidere versie van het apparaat. De Kindle Fire 2 zou een aantal maanden na de eerste generatie gelanceerd worden, over een groter scherm beschikken en op een quad-core processor draaien. Nieuwe berichten van de leveranciers van Amazon spreken over een 8.9 inch display.

De 7 inch Kindle Fire tablet is nog niet eens te krijgen maar we kijken alweer een stap verder. Dat de tablet een succes wordt staat vast aangezien de pre-order aantallen alle verwachtingen overtreffen. De opvolger, of aanvulling, zou volgens bronnen van Digitimes over een 8.9 inch display beschikken. De huidige leveranciers van het 7 inch display, Chunghwa Picture Tubes en LG Display zouden al voorbereidingen treffen voor het 8.9 inch exemplaar. Daarbij sluiten de bronnen van Digitimes niet uit dat er een 9.7 inch of 10.1 inch tablet van Amazon komt maar dit zou dan later in 2012 zijn, na de introductie van een 8.9 inch exemplaar.

Het lijkt mij sterk dat met nog twee schermformaten komt. De belangrijkste USP’s van de Kindle Fire tablet blijven toch de mobiliteit en lezen van e-books. Wanneer Amazon voor 9.7 of 10.1 inch tablets gaat dan valt het comfortabel lezen van een e-book weg en ook de mobiliteit wordt een stuk minder. Aan de andere kant is het verschil tussen een 7 inch tablet en een 8.9 inch tablet niet erg groot, tenzij er ook andere hardware verbeteringen doorgevoerd worden. Wil Amazon de beide modellen puur differtentiëren middels het display dan lijkt 9.7 inch of 10.1 inch het meest voor de hand liggend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.