Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 4.0 komt naar Chinese budget tablets

Geschreven door
Geplaatst op27 november 2011, 13:00 CategorieAndroid

Wanneer je een budget tablet uit China voorbij ziet komen dan is de kans groot dat deze voorzien is van een Rockchip processor. Deze chips zijn een stuk goedkoper dan die van de concurrenten en daarom zeer aantrekkelijk voor de budget modellen. Aangezien de broncode van Android Honeycomb nooit vrijgegeven is hebben deze tablets het tot op heden moeten doen met Android versie 2.1, 2.2 of 2.3.

Hier moet nu verandering in komen met de komst van Android 4.0 Ice Cream Sandwich. De broncode hiervan is ruim een week geleden vrijgegeven waardoor elke willekeurige fabrikant ermee aan de slag kan. Nu is er een video opgedoken waarin Android 4.0 gedemonstreerd wordt op een tablet uitgerust met een  1.2 GHz RK2918 Rockchip processor. Een groot voordeel hiervan is dat het onderscheid tussen high-end en low-end tablets qua software zal verdwijnen. Ieder model, goedkoop of duur, kan nu met het meest recente besturingssysteem worden uitgerust.

Deze ontwikkeling is nog een extra reden voor de grotere, en high-end, fabrikanten om de prijzen van hun tablets naar beneden bij te stellen. De verschillen met budget tablets worden namelijk steeds kleiner.

Bron: Liliputing

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.