Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos komt met Arnova 10b G2 en 7b G2 budget tablets

Geschreven door
Geplaatst op24 november 2011, 19:38 CategorieAndroid

Er lijkt geen einde te komen aan het aantal nieuwe tablets dat Archos introduceert. Na twee high-end modellen en een complete G2 serie budget tablets komen er nog twee budget modellen bij. Op de Archos Arnova website zijn twee modellen opgedoken die aan de G2 serie toegevoegd worden; de Arnova 10b G2 en de Arnova 7b G2. Qua specificaties lijken beide modellen veel op elkaar. Het verschil zit hem in de grootte van het display.

De Arnova 7b G2 tablet heeft zoals de naam al zegt een 7 inch display met een capacitief touchscreen en een resolutie van 800 bij 480 pixels. De Arnova 10B G2 beschikt over een 10.1 inch display met capacitief touchscreen en een resolutie van 1.024 bij 600 pixels. Beide tablets beschikken over een A8 1GHz ARM-processor, een microSD card reader, een microUSB aansluiting, een camera aan de voorzijde voor videogesprekken, en draaien op Android 2.3 Gingerbread (zonder Android Market toegang). De 7 inch variant heeft een gewicht van 350 gram en is slechts 12mm dik, terwijl de 10.1 inch variant 680 gram weegt en 12mm dik is.

Vergeleken met de originele Arnova 7 G2 en de Arnova 10 G2 tablets lijkt er dus qua specificaties niet heel veel veranderd. Archos heeft vooral het design een update gegeven. Beide tablets worden in een 8GB of 4GB flash variant gelanceerd. Wanneer de modellen op de markt verschijnen en tegen welke prijs is nog niet bekend.

 • Delen:

Reacties

 1. PP
  25 november, 2011 om 11:26

  Hoe weet je dat het budgettabletten worden als je nog geen adviesverkoopprijs kent?

  • Martijn
   25 november, 2011 om 11:32

   Dat lijkt me nogal logisch.. kijk eens naar de specificaties bijvoorbeeld. Kijk daarna naar de originele 10 G2 en 7 G2 tablets. Het is puur een design update. Kijk daarna naar de Archos tablets met Android 3.2 Honeycomb. Het totaalplaatje is niet zo moeilijk vast te stellen. De exacte prijs is er alleen nog niet.

  • Martijn
   25 november, 2011 om 12:13

   En daarbij vergat ik nog het belangrijkste argument; De Archos Arnova serie is per definitie de budget lijn van Archos.

 2. Sven
  25 februari, 2012 om 13:21

  En er is inmiddels nog steeds geen toegang tot de android app market?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.