Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Eee Pad Transformer Prime officieel gepresenteerd

Geschreven door
Geplaatst op9 november 2011, 10:01 CategorieAndroid

Vanochtend vroeg heeft ASUS dan eindelijk de opvolger van haar Transformer tablet gepresenteerd. Alle specificaties, prijzen en lanceerdata werden bekendgemaakt maar helaas leverde dit geen grote verrassingen op. Zoals verwacht verschijnt de ASUS Eee Pad Transformer Prime pas in 2012 in Nederland en komt er een 32GB en een 64GB variant in de kleur goud of zilver/grijs. Opvallend is dat de prijs op 599,00 euro ligt voor beide varianten.

Qua specificaties krijg je het volgende; Een 10.1 inch Super IPS+ display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en Gorilla Glass bescherming, een Tegra 3 quad-core processor, Android 3.2 Honeycomb met een toekomstige update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich, 1GB aan werkgeheugen, 32GB of 64GB aan SSD opslaggeheugen, een jaar lang gratis opslagruimte bij ASUS webstorage, WiFi, Bluetooth 2.1, een 8 megapixel camera aan de achterzijde (met Full HD opnamemodus!) en een 1.2 megapixel camera aan de voorzijde. De camera aan de achterzijde heeft een groter F2.4 diafragma waardoor de diepte verbeterd moet worden.

Super IPS+ display

Volgens ASUS moet het IPS display, waar de Transformer al om geprezen werd, flink verbeterd zijn. ASUS claimt een lichtopbrengst van ongeveer 600 nits wat neerkomt op een 1,5 keer zo helder scherm dan andere tablets. De nieuwe techniek heeft de naam Super IPS+ meegekregen en moet het mogelijk maken in zonlicht op de Transformer Prime te werken. Ook het Gorilla Glass is weer van de partij waardoor je niet snel krassen op je display zult krijgen.

Overzicht Eee Pad Transformer Prime

Qua aansluitingen is de Transformer Prime voorzien van een 2-1 audio jack, een microHDMI aansluiting en een microSD card reader. Het keyboard dock biedt daarnaast nog één USB 2.0 aansluiting en een volwaardige SD card reader. Qua sensors beschikt de tablet over een G-Sensor, een gyroscoop, een E-compass, GPS en een licht sensor.

De batterijduur van de eerst generatie Transformer tablets was ook een van de beste punten en dat moet met de Transformer Prime alleen maar beter worden. Zo zou de tablet, volgens de eigen metingen van ASUS, 12 uur lang mee moeten gaan bij gematigd gebruik en voegt het keyboard dock hier nog 6 uur aan toe. In totaal krijg je dus 18 uur aan speelplezier.

De losse tablet heeft een afmeting van 26,3 x 18 x 0,83 centimeter en weegt 586 gram. Het keyboard dock heeft nagenoeg dezelfde afmetingen maar is alleen iets dunner (26,3 x 18 x 0,8 cm) en weegt 537 gram. Wanneer de twee elementen op elkaar aangesloten worden levert dit een laptop op die 16,3 mm dik is en 1.123 gram weegt. Ter vergelijking; de eerste generatie was 27 mm dik en woog 1.325 gram. Gecombineerd levert dat een ‘notebook’ op van 16,3 mm dik en een gewicht van 1123 gram.

Bekijk een complete vergelijking tussen de Transformer en de Transformer Prime in dit artikel.

Prijs Eee Pad Transformer Prime

De Eee Pad Transformer Prime wordt waarschijnlijk in de markt gezet voor een prijs van 599 euro voor zowel de 32GB + dock en de 64 GB pad-only versie. De eerste generatie Transformer tablets zal in prijs verlaagd worden.

Een compleet overzicht van alle specificaties en nieuwtjes van de ASUS Eee Pad Transformer Prime vind je op de productpagina. Wil je meer weten over de de Tegra 3 quad-core processor dan kun je de video’s bekijken in dit artikel.

 • Delen:

Reacties

 1. Mr_MdR
  09 november, 2011 om 12:24

  Ik had gelezen dat die 499 inc het toetsenbord is, klopt.dit nog?
  Wel balen dat het nog tot januari duur voor dat ik naar de winkel.kan rennen… duurt te lang…:P

  • Martijn
   09 november, 2011 om 13:06

   Nee, het is wat onduidelijk maar waarschijnlijk gaan zowel de 32GB + dock als de 64GB pad-only variant 599 euro kosten.

   • Ronald
    09 november, 2011 om 16:14

    599 euro is geen geld voor de 32GB + dock PRIME, de huidige transformer in 32 Gb uitvoering met dock kost momemteel 499 – 550 euro.

    Marginaal verschil maar duidelijk betere performance.

   • T.A Blet
    09 november, 2011 om 18:57

    Welke versie wordt in de US dan aangeboden voor $499
    Ik spaug eigenlijk een beetje van al die fabrikanten die meer dan 1 op 1 rekenen voor Europeanen.
    Ik begrijp het hele omzetbelasting verhaal maar de Euro heeft ook nog wel een hogere meerwaarde dan de US$.

 2. T.A Blet
  09 november, 2011 om 19:03

  Als we $499 delen door de huidige koers van 1.37 komen we uit op een bedrag van Euro 365,-.
  Daar over heen 19% omzetbelasting.
  Komen we uit op een bedrag van Euro 435,-

  Maar misschien denk ik te simpel.

  • Martijn
   09 november, 2011 om 19:06

   Het is ook belachelijk, maar vaak is het niet anders. Overigens zijn deze prijzen nog niet bevestigd door ASUS.
   In de VS wordt de 32GB zonder dock volgens mij voor 499 dollar aangeboden.

   • T.A Blet
    09 november, 2011 om 19:23

    Enig idee waarom ons een dock wordt opgedrongen.
    Ik heb hem echt niet nodig.

   • Martijn
    09 november, 2011 om 19:33

    Durf ik je niet te zeggen. Puur een strategie van ASUS met waarschijnlijk een logische gedachte, wellicht gehaald uit de verkopen van de eerste generatie.

 3. Henk
  09 november, 2011 om 19:17

  Enig idee wanneer we meer informatie kunnen krijgen van Asus? Ik ben namelijk aan het twijfelen of ik nu een prime of een transformer wil kopen.

  • Martijn
   09 november, 2011 om 19:19

   Nou, ze weten nu nog niks zeker, maar ik ben er 90 procent zeker van dat het 599 euro wordt. De Transformer 1 wordt namelijk als ‘mainstream’ in de markt gezet en blijft gewoon bestaan terwijl de Prime als ‘high-end’ in de markt gezet wordt.

 4. Lars
  09 november, 2011 om 19:54

  Laten we maar hopen dat ie zo snel beschikbaar komt en dat ie eerder ergens te verkrijgen is, mijn geduld raakt nogal op.

  • tristan
   15 november, 2011 om 14:25

   ja die van mij raakt ook nogal op ik kan niet w8en tot ik hem heb

 5. tristan
  27 november, 2011 om 17:29

  dus er komt geen transformer 3
  laat het me even weten
  groetjes

  • Martijn
   27 november, 2011 om 17:34

   Hoe bedoel je? Misschien wel hoor.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.