Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS verwacht 350.000 Transformer Prime tablets te verschepen in 2011

Geschreven door
Geplaatst op24 november 2011, 14:23 CategorieHardware

ASUS verwacht nogal wat van haar nieuwe Eee Pad Transformer Prime tablet. Volgens bronnen van Digitimes zou de fabrikant extra hulp ingeschakeld hebben voor het produceren van touchscreens en ligt de verwachting op 350.000 tot 400.000 verscheepte tablets voor het einde van dit jaar. Eerder gaf ASUS aan 1.8 miljoen tablets te willen verschepen in heel 2011. De Transformer Prime zou hier een vijfde deel van kunnen zijn.

De lage prijs is grotendeels verantwoordelijk voor succes van de huidige ASUS Eee Pad Transformer maar of dit succes ook doorgetrokken wordt met de Transformer Prime is nog maar de vraag. In landen als de VS komt de Transformer Prime voor een prijs vanaf 499 dollar op de markt (32GB zonder dock) en ligt op hetzelfde prijsniveau als de iPad 2. Het voordeel dat ASUS ten opzichte van de iPad 2 heeft is dat het een nieuw model betreft met een quad-core processor, flink wat verbeteringen en een optioneel keyboard dock. In Nederland, en wellicht ook andere Europese landen, is het goedkoopste model (32GB + dock) waarschijnlijk 599 euro. Dit legt de drempel voor consumenten nog een stuk hoger waardoor het mij sterk lijkt dat de verkopen net zo hard zullen gaan als de huidige Transformer.

Wel heeft ASUS het voordeel dat het momenteel de enige quad-core tablet op de markt heeft met deze high-end specificaties. Nieuwe high-end (en quad-core) tablets van onder meer HTC, Acer en Samsung worden pas ergens in de lente van 2012 verwacht. Je zou dus kunnen zeggen dat ASUS voorlopig het rijk alleen heeft.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.