Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS verwacht grote vraag naar Eee Pad Transformer Prime

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2011, 12:05 CategorieAndroid

Het succes van de ASUS Eee Pad Transformer zal voortgezet worden met de opvolger, de Eee Pad Transformer Prime. Volgens ASUS’ CEO Jerry Shen zal de vraag naar de nieuwe tablet weer groot zijn, vooral door de high-end specificaties. Shen verwacht meer dan 600.000 tablets te verkopen in het laatste kwartaal van dit jaar, waarvan het merendeel zal bestaan uit Transformer Prime exemplaren.

Hoewel de Transformer Prime pas op 9 november officieel gelanceerd zal worden en we dan ook de volledige en definitieve specificaties pas krijgen kunnen we er nu al vanuit gaan dat de tablet net als de eerste generatie volledig uitgerust zal zijn. Uit wat we nu al gezien en gehoord hebben kunnen we halen dat de Transformer Prime beschikt over een 10.1 inch IPS display met een resolutie van 1.280 bij 800, een modern design met een aluminium look, een profiel van 8.9mm, de nieuwe en krachtige Nvidia Tegra 3 quad-core processor, een keyboard dock, een microSD card reader en verschillende aansluitingen als HDMI en USB.

Qua besturingssysteem moeten kopers van de Prime het in eerste instantie doen met Android 3.2 Honeycomb. ASUS heeft aangegeven dat er niet al te lang na de lancering een Android 4.0 Ice cream Sandwich update uitgerold zal worden.

Overigens is het nog maar afwachten of de Eee Pad Transformer Prime net zo’n succes wordt als de huidige Transformer. Een groot voordeel van de eerste generatie was dat het goedkoopste model voor 399,00 euro te koop was. ASUS heeft eerder al aangegeven de opvolger voor 499,00 dollar (en dus waarschijnlijk 499,00 euro) in de markt te willen gaan zetten. Dit zorgt ervoor dat de concurrentie niet veel duurder meer is en kunnen consumenten eerder neigen naar een andere tablet.

Bron: Netbooknews

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.