Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Barnes & Noble onthult Nook Tablet als Kindle Fire concurrent

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2011, 17:20 CategorieAndroid

De concurrentie op de markt voor e-readers is vooral in de VS zeer hevig met grote namen als Amazon en Barnes & Noble. Beide content providers en hardware fabrikanten zijn vanaf vandaag ook concurrenten van elkaar op het gebied van tablets. Amazon introduceerde eerder al de Kindle Fire tablet en Barnes & Noble komt vandaag met de, naar eigen zeggen, grote concurrent; de Nook Tablet.

De prijs van de Nook Tablet ligt met 250 dollar 50 dollar hoger dan die van de Kindle Fire tablet maar daarop denkt B&N het niet van Amazon te verliezen. De Nook Tablet lijkt op de eerder gelanceerde Nook Color e-reader maar moet meer bieden qua software en hardware. De tablet beschikt over een 7 inch VividView IPS display, een aangepaste versie van Android 2.3 Gingerbread, een dual-core Texas Instruments OMAP 4 processor, en een heleboel content.

Een aantal features moeten volgens B&N consumenten overtuigen om voor de Nook Tablet te gaan. Zo beschikt de tablet over 1GB aan RAM geheugen, tegen over 512MB RAM in de Kindle Fire, en 16GB aan intern opslaggeheugen, tegenover 8GB aan opslaggeheugen in de Kindle Fire. Daarnaast is het geheugen van de Nook Tablet ook nog eens uitbreidbaar middels de microSD card aansluiting. Bovendien zegt B&N een tweemaal zo grote bibliotheek aan boeken, magazines en kranten te hebben. Verder wordt de tablet ook voorzien van verschillende video on demand diensten als Netflix en Hulu Plus. Hieronder vind je een eerste hands-on ervaring van The Verge.

De batterij van de Nook Tablet moet met Wifi aan en het bekijken van video’s ongeveer 4 uur mee kunnen gaan. Bij gebruik zonder Wifi kun je de tablet tot 8 uur lang gebruiken.

De Nook Tablet moet vanaf volgende week in de Amerikaanse winkels liggen voor 249,00 dollar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.