Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De 10 beste iPad apps voor mobiel werken

Geschreven door
Geplaatst op3 november 2011, 14:01 CategorieApplicaties

Mobiel werken is iets waar je tegenwoordig niet meer onderuit kunt komen. We zijn met zijn allen steeds vaker en steeds langer onderweg om werkzaamheden te gaan uitvoeren maar waarom dan deze tijd niet gebruiken om juist werkzaamheden uit te voeren. Tablets moeten hier de ideale oplossing voor bieden; mobiel werken met een lichtgewicht apparaat, zonder alle toeters en bellen van een toetsenbord en muis.

Het mobiele werken krijgt een hele nieuwe betekenis met de komst van tablets. Apple heeft met de iPad natuurlijk een serieuze optie in handen voor veel werknemers en werkgevers. Met de iPad is het eenvoudig mogelijk bestanden te bewerken, te synchroniseren en te delen. Daarnaast zijn er veel meer functies voor mobiel werken waar je middels applicaties toegang tot kunt krijgen. Je staat verstelt van alle mogelijkheden die een tablet je kan bieden. Het bureau, de eigenlijke werkplek, lijkt compleet geïntegreerd in één mobiel apparaat.

We hebben hieronder een lijst samengesteld van 10 belangrijke applicaties die het mogelijk maken daadwerkelijk mobiel te werken en alles bij de hand te hebben om dit zo optimaal mogelijk te doen.

1. Quickoffice Pro HD / iWork apps

Een belangrijk onderdeel van mobiel werken is het bewerken en aanmaken van documenten, spreadsheets en presentaties. Zowel de Quickoffice Pro HD app als de verschillende iWork apps (Pages, Keynote en Numbers) maken dit mogelijk. Ook is het bij beide applicaties mogelijk om bestanden te delen met anderen of te synchroniseren met bestanden in de cloud. Quicoffice Pro HD werkt met de Google Docs cloud dienst, Dropbox en een aantal andere cloud diensten, terwijl de iWork apps werken met Apple’s iCloud dienst.

Het verschil tussen beide pakketten zit hem in het gebruiksgemak en de ondersteuning van bestandsformaten. Zo is het met Quickoffice Pro HD mogelijk Word, Excel en PowerPoint bestanden aan te maken en te bewerken. De iWork applicaties kunnen zowel met Word, Excel en PowerPoint als Pages, Numbers en Keynote bestanden omgaan. Het nadeel van iWork is dat je drie verschillende applicaties hebt om de bestanden in te bewerken, terwijl Quicoffice Pro HD alles in één applicatie kan. Ook moet je voor iWork applicaties dezelfde apps (programma’s) op je Mac hebben staan om ze zonder converteren te kunnen openen. Aan de andere kant bieden de iWork apps meer layout mogelijkheden en functies binnen de applicaties.

De iWork apps (Keynote, Numbers en Pages) zijn in de App Store te downloaden voor 7,99 euro per stuk.

De Quickoffice Pro HD applicatie is in de App Store te koop voor 15,99 euro.

2. Dropbox

Synchroniseren van allerlei bestanden is natuurlijk een vereiste voor mobiel werken. Je wilt op je PC of Mac dezelfde belangrijke bestanden kunnen inzien als dat je op je iPad kunt. Dropbox is hier een ideale (gratis) oplossing voor. Wanneer je de inloggegevens voor Dropbox op je Mac, PC, iPad en iPhone allemaal gelijkstelt worden de bestanden automatisch gesynchroniseerd. Wanneer je jouw iPad ooit kwijtraakt weet je in ieder geval dat je belangrijke bestanden thuis al op de PC staan. Bij Dropbox krijg je standaard 2GB gratis aan opslaggeheugen in de cloud.

De Dropbox applicatie is gratis te downloaden in de App Store.

3. Evernote

Wanneer je geen uitgebreide documenten hoeft te bewerken maar gewoon iets wilt noteren dan kun je de standaard notitie applicatie van iOS gebruiken. Maar, wil je iets geavanceerders met meer mogelijkheden dan is Evernote de beste keuze. Met deze applicatie wordt het maken van notities zelf leuk. Je kunt notities ordenen in mappen, foto’s of audio toevoegen aan notities, notities delen met vrienden via social media, notities uitwisselen tussen desktops en laptops, websites opslaan als notitie, notities aan locaties of agendapunten hangen en notities organiseren op tags of categorieën. Kortom, een compleet pakket om je digitale notitieblok perfect vorm te geven.

Het mooie is dat de Evernote applicatie gratis te downloaden is in de App Store.

4. GoodReader

Een ideale applicatie om alle mogelijke bestanden te kunnen weergeven is GoodReader. De applicatie is een soort viewer die kan omgaan met e-books, video’s, maps, foto’s, documenten en nog veel meer, in nagenoeg alle meestgebruikte bestandsformaten. Ook kun je met deze applicatie notities achterlaten op PDF bestanden, afbeeldingen uit teksten laten verwijderen, of teksten markeren. Het design van de app is zeer overzichtelijk en ook is de navigatie door al je documenten en bestanden een fluitje van een cent.

De GoodReader applicatie is te koop in de App Store voor 3,99 euro.

5. Skype

Je kunt natuurlijk niet altijd in je eentje werken. Soms heb je vergadering, gesprekken en conference calls waarbij je aanwezig moet zijn. Skype biedt de ideale oplossing om audio en/of videogesprekken te voeren met andere Skype gebruikers of gewoon te bellen naar een vast of mobiel nummer tegen lage tarieven. Het geeft je iPad een telefoonfunctie, wat essentieel is voor mobiel werken.

De Skype applicatie is gratis te downloaden in de App Store.

6. Analytics HD

Voor veel bedrijven en zelfstandigen is de online bedrijfsvoering zeer belangrijk geworden. Een inzicht in je online statistieken en hier meteen op kunnen reageren is dan ook essentieel. Middels de Analytics HD app krijg je meteen toegang tot al je Analytics informatie. Zo kun je fullscreen grafieken en tabellen laten tonen, meerdere accounts bekijken en de geschiedenis opvragen. Kortom, een compleet inzicht in je online statistieken, waaronder verkopen en bezoekers.

De Analytics HD applicatie is voor 5,49 euro te downloaden in de App Store.

7. LogMeIn Ignition

Wanneer je echt niet meer verder komt op je iPad en iets moet doen wat niet kan wachten is het altijd handig om onderweg toegang te hebben tot je desktop computer. De LogMeIn Ignition applicatie zorgt er, samen met een gratis desktop client, voor dat je onderweg toegang krijgt tot je computer. Op de website van LogMeIn worden gegevens als je IP adres en details van je router geregistreerd waardoor je middels een Wifi of 3G verbinding, waar ook ter wereld, toegang krijgt tot je Mac of PC. Deze moet hiervoor overigens wel aanstaan. Wanneer je in de applicatie zit kun je het scherm zien en zowel de muis als het toetsenbord gebruiken.

Natuurlijk blijft het handiger en goedkoper om alle belangrijke bestanden via een cloud dienst te synchroniseren, maar wanneer je echt een keer perse in je computer moet zijn (je bent wat vergeten) dan is dit een mooie oplossing. De prijs van 23,99 is wat aan de hoge kant, maar weegt wellicht op tegen het toegang krijgen tot een belangrijk document.

De LogMeIn Ignition applicatie is voor 23,99 euro te downloaden in de App Store.

8. FTP On The Go Pro

Wanneer je een website runt of verantwoordelijk bent voor het onderhouden van een website dan is het natuurlijk altijd handig om directe toegang te hebben tot de FTP server. Met de FTP On The Go Pro applicatie kun je eenvoudig HTML/CSS/JS/PHP/ASP en andere bestanden bewerken die op je FTP server staan. Met de ingebouwde editor kun je websites aanpassen vanaf elke locatie ter wereld. Daarnaast is het mogelijk afbeeldingen en documenten (JPG, PDF, DOC, XLS, PPT, etc) te bekijken.

De FTP On The Go Pro applicatie is in de App Store te downloaden voor 7,99 euro.

9. iThoughts HD

Een goed is kan zomaar ineens opkomen en dan moet je het natuurlijk kwijt kunnen. Je kunt er een notitie van maken maar je kunt je gedachten ook in één keer goed uiteenzetten middels de iThoughts HD applicatie. Hiermee is het mogelijk om op overzichtelijke wijze je idee vorm te geven, het zogenaamde mindmapping. Je kunt het gebruiken voor concept mapping, brainstorming, taken en notities, project management en goal setting. Een echte must-have app voor de creatieve denkers dus.

De iThoughts HD applicatie is voor 7,99 euro te downloaden in de App Store.

10. Sketchbook Pro

Soms moet je een idee kwijt op een canvas. De Sketchbook Pro applicatie maakt het mogelijk in een handomdraai iets te tekenen, te schetsen en kleur te geven. Het is een simpele applicatie maar omvat vele handige functies om daadwerkelijk een fatsoenlijke schets op digitaal papier te krijgen. Je kunt foto’s van de camera of uit de Photo Library gebruiken als startpunt en je kunt bestanden exporteren als PSD om er op een desktop verder aan te werken. Voor elke designer dus een must-have app.

De Sketchbook Pro applicatie is te koop in de App Store voor 3,99 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.