Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dunnere harde schijven voor tablets in ontwikkeling

Geschreven door
Geplaatst op19 november 2011, 13:06 CategorieHardware

Twee belangrijke zaken waar consumenten naar kijken bij de keuze voor een nieuwe tablet is het opslaggeheugen en het design. Om een tablet slank en aantrekkelijk te  houden maken fabrikanten meestal gebruik van een zogenaamd flash geheugen. Nadeel hiervan is dan het geheugen een stuk duurder wordt naar mate de opslagcapaciteit toeneemt. Wil je een groter geheugen dan 64GB moet je al snel overstappen op een fysieke harde schijf.

Het nadeel van een fysieke harde schijf is dat deze een stuk dikker is en bovendien beweegt en dus fragieler is. Een van deze twee nadelen lijkt nu opgelost te zijn waardoor tablet een groter opslaggeheugen kunnen krijgen toch slank blijven. A*Star Data Storage Intitute (DSI) heeft een harde schijf ontwikkeld die slechte 5mm dik is. Volgens het bedrijf is een harde schijf voor een tablet pas interessant wanneer deze 5mm of dunner is. Het doel van DSI is om een hadre schijf van 2,5 inch te maken die in een iPad met een profiel van 8,8mm past.

DSI heeft hoge verwachtingen van haar nieuwe product. Zo zouden er voor 2014 meer dan 200 miljoen over de toonbank moeten gaan. Of het daadwerkelijk storm zal lopen valt te betwijfelen. Een harde schijf blijft gewoon een bewegend geheel met componenten die sneller kunnen beschadigen dan bij een flash geheugen. Daarbij is de vraag naar een opslaggeheugen groter dan 64GB momenteel nog minimaal.

Bron: Hardware.info

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.