Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste hands-on ervaringen ASUS Eee Pad Transformer Prime

Geschreven door
Geplaatst op12 november 2011, 11:01 CategorieAndroid

Een paar dagen geleden presenteerde ASUS haar nieuwe Eee Pad Transformer Prime welke begin januari in Nederland moet verschijnen. We zijn nu een paar dagen verder en de eerste ervaringen met de tablet zijn al opgedoken. ZTOP heeft een pre-productie model in handen gekregen en kort aan een hands-on review onderworpen waarbij de tablet qua design ook met de iPhone 4 en Motorola RAZR vergeleken wordt.

Een volledige review kunnen we het nog niet noemen maar wat we nu kunnen zien en kunnen halen uit de ervaringen van ZTOP presteert de Transformer Prime bijzonder goed. Zo ziet de gameplay van de game Shadowgun er bijzonder strak uit, mede dankzij de krachtige Nvidia Tegra 3 processor. Verder wordt het geluid erg goed beoordeeld – scherp, helder en hard – is het design zeer slank en is de Transformer Prime ultrasnel. Bekijk een demo van de game Shadowgun op de Transformer Prime in onderstaande video.

Qua software heeft ASUS ook een aantal kleine aanpassingen doorgevoerd. Zo is de batterijstatus van het keyboard dock nu beter zichtbaar, onder andere in notificatie balk, en zijn de MyAppBackup en AppLocker applicaties toegevoegd. Andere ASUS apps hebben kleine updates gekregen. Bekijk foto’s van de Transformer Prime naast de originele Transformer, de iPhone 4 en de Motorola RAZR hier.

Een complete vergelijking tussen de ASUS Eee Pad Transformer Prime en de originele Eee Pad Transformer vind je in dit artikel.

Foto’s ASUS Eee Pad Transformer Prime

Een van de nieuwe features van de Transformer Prime is de 8 megapixel camera. ASUS heeft een aantal verbeteringen doorgevoerd, waaronder het vergroten van het diafragma, waardoor foto’s meer scherpte/diepte moeten krijgen en het contrast indrukwekkend hoog moet zijn. Onderstaande foto is op de Facebook Pagina van ASUS verschenen en lijkt gemaakt te zijn met de Transformer Prime. Als dit echt zo is dan is het aardig indrukwekkend.

De ASUS Eee Pad Transformer Prime zal in Nederland als 32GB + dock en 64GB tablet-only variant op de markt verschijnen. De prijzen zijn nog niet officieel bekendgemaakt maar we gaan uit van 599,00 euro voor beide varianten. Een overzicht van alle specificaties van de Transformer Prime vind je op de productpagina.

 • Delen:

Reacties

 1. Lars
  12 november, 2011 om 11:15

  denk je dat de oude transformer deze nieuwe dingen ook krijgt? en dan bedoel ik de nieuwe live wallpaper en widgets en met de batterij niveaus enzovoorts.

 2. Erik
  12 november, 2011 om 15:20

  Dit wordt sowieso mijn eerste tablet:)
  Kan niet wachten tot ik hem in mijn handen krijg!

  • Anne
   12 november, 2011 om 16:56

   Hetzelfde geldt voor mij. ;p Ik wil hem zo graag!
   Jammer dat hij er met sinterklaas en kerst nog niet is…

   • Martijn
    12 november, 2011 om 21:26

    Mocht je hem al ergens kunnen kopen voor kerst laten we dat natuurlijk snel weten. We houden het in de gaten!

 3. Anne
  12 november, 2011 om 22:23

  Okee, ik hoop hem zo tussen de sinterklaascadeautjes of onder de kerstboom te vinden!

 4. Tom
  14 november, 2011 om 22:33

  Toch maar op wachten, balen dat hij pas in januari in NL verkrijgbaar is.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.