Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste hands-on video’s Motorola Xoom 2 en Xoom 2 Media Edition

Geschreven door
Geplaatst op3 november 2011, 19:48 CategorieAndroid

Nadat vanmiddag de Motorola Xoom 2 en de Xoom 2 Media Edition officieel onthuld werden in de UK konden de eerste hands-on video’s natuurlijk niet lang uitblijven. The Verge en Engadget hebben beide tablets naast elkaar gelegd in een korte video. Zo wordt er gekeken naar het design, het IPS display, de verschillende functies en naar de capacitieve stylus voor de 10.1 inch Xoom 2 tablet.

Beide tablets draaien op Android 3.2 Honeycomb, krijgen – natuurlijk – de Android 4.0 update, beschikken over een 1.2GHz processor, 16GB aan opslaggeheugen en een IPS display met Gorilla Glass. De 10.1 inch Xoom 2 kan ook geleverd worden met een speciale Motorola Xoom stylus, welke niet werkt met de 8.2 inch Xoom 2 Media Edition. Applicaties die Motorola vooraf voor je installeert zijn onder meer Citrix, Dijit, Evernote, Fuze Meeting, GoToMeeting, QuickOffice, Skitch, Twonky, en MotoCast. De laatstgenoemde geeft je toegang tot je desktop PC waar je door bestanden kunt bladeren en ze weer kunt geven.

Vooral het IPS display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels (beide modellen) is een grote verbetering ten opzichte van de eerste generatie Xoom tablets. Kleuren worden helderder weergegeven en kijkhoeken zin een stuk wijder. Een andere interessante feature is de Grip Suppression techniek. Hiermee wordt het herkend wanneer je de tablet vastpakt met je vingers op het touchscreen. Dit wordt dan niet geïnterpreteerd als een touch invoer en met je andere hand kun je dan gewoon het touchscreen gebruiken.

Hands-on Motorola Xoom 2

De Xoom 2 is een stuk dunner dan de originele Xoom met een profiel van maar 8.8mm. Ook is het gewicht met 100 gram afgenomen tot 599 gram. De stylus zal overigens apart verkocht worden.

Hands-on Motorola Xoom 2 Media Edition

De Motorola Xoom 2 en Xoom 2 Media Edition moeten binnen twee weken in de UK te koop zijn voor respectievelijk (en omgerekend) 443 euro en 385 euro. Meer specificaties van beide tablets vind je in dit artikel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.