Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google lanceert compleet vernieuwde Search app voor de iPad

Geschreven door
Geplaatst op21 november 2011, 20:15 CategorieApple

Google heeft vandaag een compleet vernieuwde Google Search applicatie voor de iPad gelanceerd. De nieuwe versie moet vooral interactiever, visueler, gemakkelijker en gebruiksvriendelijker zijn. Zoekresultaten worden al getoond voordat je klaar bent met typen, net zoals we van de browser versie kennen. Ook moeten zoekresultaten sneller verschijnen en is de lay-out van de resultaten aangepast.

De interactiviteit is terug te vinden in het real-time verschijnen van de resultaten en de manier waarop een aangeklikt resultaat weergegeven wordt. Zo verschijnt een aangeklikt resultaat in een nieuwe tab die over de resultaten gelegd wordt. Wanneer je de tab naar rechts schuift kun je, terwijl de website laadt, doorgaan met scrollen in de resultaten of een andere zoekopdracht uitvoeren. Op deze manier wordt het eenvoudig om snel te schakelen tussen websites en resultaten.

Ook het bekijken en zoeken van afbeeldingen is levendiger geworden. Google heeft een zogenaamde image carousel toegevoegd waardoor het een stuk aantrekkelijker wordt om afbeeldingen te bekijken. Je kunt door deze carousel ‘swipen’ om andere afbeeldingen te bekijken en ook kun je eenvoudig afbeeldingen vergroten of verkleinen met een vingerbeweging.

Google Search app

Het bekijken van je zoekopdrachten geschiedenis kan op een tablet nogal lastig zijn maar ook daarvoor heeft google iets nieuws bedacht. Zo kun je op een visuele manier terugkijken naar eerdere zoekopdrachten. Door rechts te ‘swipen’ krijg je snapshots te zien van pagina’s die je eerder bezocht hebt, gesorteerd op zoekterm. Middels deze functie kun je ook zelf de zoekgeschiedenis organiseren.

Wat we ook van de browser versie van Google kennen zijn de snapshots of Instant Previews bij de zoekresultaten. Door rechts bovenin het scherm op een icon te drukken krijg je een visuele preview te zien van alle pagina’s die in de zoekresultaten voorkomen. Ook hier is het weer eenvoudig om door de resultaten te bladeren middels een simpele vingerbeweging.

Wanneer je op een pagina belandt bent is het mogelijk om op een vergrootglas icon te klikken. Hierdoor wordt de belangrijke en gezochte content op de pagina uitgelicht. Ook kun je interessante pagina’s een +1 geven middels de integratie met Google+. Een laatste verbetering is dat er eenvoudige toegang is tot andere diensten van Google als GMail, Google News, Google+ en Docs.

De Google Search app is vanaf heden te downloaden voor iPads met iOS 4.0 of hoger.

Bron: Google Mobile

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.