Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP onthult de Slate 2: Zakelijke Windows 7 tablet

Geschreven door
Geplaatst op3 november 2011, 11:29 CategorieHardware

Dat HP de TouchPad aan de wilgen gehangen heeft betekent niet dat de fabrikant helemaal niet meer aanwezig is in de tablet markt. Zo heeft HP sinds 2012 al de Slate 500 in het assortiment, een Windows 7 tablet met een loyale groep gebruikers maar matige verkopen. Voor dit model is vandaag een opvolger gepresenteerd in de vorm van de Slate 2. De tablet is qua uiterlijk niet veel veranderd maar er moeten vooral kleine verbeteringen qua gebruik te merken zijn.

Allereerst is de batterijduur van het apparaat flink gestegen met ongeveer 6 uur bij intensief gebruik. Daarnaast heeft HP de tablet voorzien van een recentere processor, de 1.5GHz Atom Oak Trail Z670 en een snellere 64GB SSD. Voor precizie-input heeft HP de Slate 2 voorzien van een nieuwe stylus en de tablet komt met een Skype-enabled virtueel keyboard. Verdere specs, welke overeenkomen met de Slate 500, zijn een 8.9 inch display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, een SD card reader, twee USB 2.0 poorten, een HDMI aansluiting, een camera aan de voorzijde voor webcam gesprekken en een 3 megapixel camera aan de achterzijde.

Qua software heeft HP een aantal elementen toegevoegd de zakelijke gebruiker moeten beschermen zoals data-encryptie en diefstal tracking.

De HP Slate 2 wordt in december in Nederland verwacht voor een prijs van 599,00 euro exclusief BTW.

Bron: Slashgear

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.