Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP wil webOS toch verkopen, Oracle geïnteresseerd

Geschreven door
Geplaatst op8 november 2011, 15:20 CategorieBesturingssystemen

Het verhaal rond het webOS besturingssysteem van HP is nog niet afgelopen. Inmiddels zit HP al een tijdje opgescheept met een besturingssysteem waar ze geen hardware meer voor maakt maar waar wel veel potentie in zit. De fabrikant zou nu toch besloten hebben om webOS te verkopen en Oracle, een zeer grote software fabrikant, zou geïnteresseerd zijn, vooral in de patenten die het met zich meebrengt.

De ontwikkeling van webOs ligt nagenoeg stil, hoewel er nog steeds updates uitgerold worden naar de HP TouchPad. Om het OS een tweede kans te geven is een verkoop haast noodzakelijk. Volgens Reuters heeft HP onder het nieuwe bewind van topvrouw Meg Whitman nu toch besloten om dit door te zetten hoewel dit nog niet officieel bekendgemaakt is. Toch zal HP nooit de gemaakte kosten van meer dan 1 miljard dollar kunnen dekken. Verwacht wordt dat HP ergens tussen de 400 en 800 miljoen dollar voor webOS zou kunnen krijgen.

Oracle is, naast Samsung en HTC, volgens de laatste geruchten geïnteresseerd in webOS. Oracle zou een aantal dingen met webOS kunnen doen, vooral in de rechtszaak waarin het bedrijf momenteel met Google verwikkeld is. Zo levert webOS een aantal belangrijke nieuwe patenten op die in de rechtszaak gebruikt kunnen worden. Ook in andere patentzaken zouden de patenten van belang kunnen zijn. Daarnaast kan Oracle natuurlijk zelf aan de slag met webOS en daarvoor bestemde hardware.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.