Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HTC komt in 2012 met een nieuwe tablet

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2011, 12:59 CategorieAndroid

De tablet markt is voor HTC vooralsnog geen succes, maar wat niet is kan nog komen. Volgens HTC CEO Peter Chou liggen er veel kansen in deze markt en daarom wil het bedrijf in 2012 een nieuwe poging wagen. Uit de onderstaande woorden van Chou, welke hij uitsprak tegen over Reuters, kunnen we opmaken dat het meer een test dan een grote lancering is, maar HTC lijkt dus de tablet markt niet volledig links te laten liggen.

It’s a market we would like to try and test, to see whether we can make ourselves stand out and prevent a me-too product

De eerste poging van HTC was de Flyer, een 7 inch Android 2.3 tablet met een stylus als unieke feature. Toch heeft deze tablet nooit echt voet aan de grond kunnen krijgen, mede door de matige reviews. Daarna ging het over een andere boeg met de lancering van de HTC Jetstream, een 10.1 inch high-end tablet met een high-end prijskaartje. Maar ook dit werd geen succes, vooral door dat laatste punt. Een nieuw jaar, nieuwe kansen.

Wat HTC precies is gedachten heeft voor volgend jaar wordt niet duidelijk, maar als we kijken naar de woorden “try and test” dan lijkt het niet te gaan om een Android tablet. Daarvan zijn er al twee gelanceerd en dat heeft niet veel opgeleverd. Een voor de hand liggende optie zou Windows 8 zijn natuurlijk. Er zijn immers al geruchten gesignaleerd over het feit dat HTC al een Windows 8 tablet in ontwikkeling zou hebben. Daarnaast geeft Chou aan dat het absoluut geen “me-too product” moet zijn. HTC wil zich dus echt kunnen onderscheiden en met iets nieuws komen.

Wat het ook gaat worden, het is positief om te horen dat HTC zich niet neerlegt bij twee mislukkingen en door blijft gaan om daadwerkelijk iets nieuws in de markt te zetten. Of we er in Nederland van kunnen gaan profiteren is nog maar de vraag. HTC Nederland heeft namelijk onlangs laten weten voorlopig geen tablets meer in Nederland te zullen uitbrengen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.