Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel brengt volgend jaar de eerste x86 Android 4.0 tablets

Geschreven door
Geplaatst op8 november 2011, 21:54 CategorieAndroid

Vorige week schreven we al een artikel over de de strijd die los zal barsten tussen de fabrikanten van processors voor tablets. Intel is één van de nieuwkomers in de markt – het marktaandeel is minimaal – en wil volgend jaar groots uitpakken. Niet alleen zullen vele Windows 8 tablets in de tweede helft van 2012 voorzien worden van een Intel chip, ook Android wordt een belangrijk platform voor Intel.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich zal de eerste versie van Android zijn die volledige ondersteuning moet voor x86 processors. Intel wacht dan ook tot deze versie officieel uitgebracht is voordat Android tablets voorzien van een Intel processor aangekondigd worden. In de eerste helft van 2012 moeten de eerste modellen verschijnen en Intel heeft hoge verwachtingen om flink wat marktaandeel terug te pakken van onder meer Nvidia en Qualcomm.

Intel heeft de afgelopen maanden samengewerkt met Google om Android geoptimaliseerd te krijgen voor de x86 architectuur. Tot op heden werd alleen de ARM architectuur ondersteund waardoor het overgrote deel van de tablets voorzien werd van Nvidia’s Tegra 2 processor. Ik ben benieuwd hoe Intel processors omgaan met de software van Google, vooral wat betreft de batterijduur en de snelheid. Het is in ieder geval voor de consument goed dat de concurrentie en dus de keuze groter wordt.

Bron: Computerworld

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.