Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel komt in 2012 met processors speciaal voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op11 november 2011, 19:07 CategorieHardware

Intel maakt er geen geheim van dat ze graag de tablet markt wil gaan veroveren. Eerder liet de chipfabrikant weten volgend jaar verschillende Android tablets, naast Windows 8 tablets, te voorzien van een Atom chip en zo een groot deel van de markt terug te pakken van grootheden als Apple en Nvidia. Daarbij komt vandaag het nieuws dat Intel processors gaat lanceren die speciaal voor tablets gemaakt zijn.

Intel loopt een eind achter in de markt voor tablets. Nvidia heeft bijna alle Android tablets voorzien van een chip, Apple gebruikt haar eigen AARM chip en Windows tablets krijgen nog geen voet aan de grond. Dit alles moet gaan veranderen met de komst van Windows 8, de ondersteuning van Intel chips door Android 4.0 en een speciale chip ontwikkeld voor tablets.

Digitimes weet te melden dat de nieuwe processors waarschijnlijk de naam Medfield meekrijgen, een stuk zuiniger zijn dan huidige processors en minder warmte afgeven. De nieuwe chips zouden in de tweede helft van 2012 in tablets moeten verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.