Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Karuma lanceert slanke en kindveilige 7 inch tablet

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2011, 19:53 CategorieAndroid

Een tablet is iets wat menig ouder graag wil hebben, maar je komt er bijna niet onderuit dat ook je kind ermee wil (of zal) spelen. Meestal blijft er na een paar minuten speelplezier aardig wat bewijs achter op een tablet wat je liever niet zou hebben. Karuma uit Singapore zegt de oplossing te hebben in de vorm van de 7 inch PlayBase tablet. Dit model weegt maar 325 gram, is 9.7mm dik en moet volgens het bedrijf absoluut kind-veilig zijn.

De meeste kindveilig of kindvriendelijke tablets hebben een design wat niet al te elegant is maar de PlayBase moet hier verandering in brengen met als extraatje een metalen plaat op de achterzijde voor een premium look. Het LCD scherm wordt beschermd door een laag gehard glas maar de overige delen van de hardware lijken nog wat gevoelig voor invloeden van buitenaf. Om deze reden is de PlayCover in het leven geroepen. Dit siliconen omhulsel zorgt ervoor dat de tablet tegen een stootje kan en dient ook als standaard.

Qua specificaties krijg je ook een aardige tablet. Zo beschikt de PlayBase over Android 2.3 als besturingssysteem (met een Android Honeycomb en Android ICS mogelijkheid in toekomst), een resolutie van 800 bij 600 pixels, een 1.2GHz processor, Wifi, 8GB aan flashgeheugen, een micrSD card reader, 1GB aan RAM geheugen, een microUSB aansluiting, stereo luidsprekers, een camera aan de voorzijde en een batterij die ongeveer 5 uur mee moet gaan bij intensief gebruik. 

Vanaf 15 november is de PlayBase te koop op de website van de fabrikant voor een omgerekende prijs van 196,00 euro. Vanaf 1 december is het ook mogelijk de tablet via Amazon en eBay te bestellen.

Bron: Tablets-planet

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.