Lenovo komt eind dit jaar met Tegra 3 Android 4.0 tablet

14 november 2011 1 Minuut 10 Reacties
lenovo-tegra-3

Niet ASUS, niet Acer en niet Samsung, maar Lenovo maakt een grote kans op de eerste tablet met Android 4.0 Ice cream Sandwich op de markt te brengen. Engadget heeft van een anonieme bron informatie en een aantal afbeeldingen van een 10.1 inch Lenovo tablet ontvangen. De tablet zou draaien op een 1.6GHz Tegra 3 quad-core processor en nog voor de feestdagen in de winkels moeten liggen.

Een naam heeft het apparaat nog niet maar de specificaties zijn niet onaardig. Zo beschikt de tablet over 2GB aan DDR3 RAM geheugen, een camera op de achterzijde met LED flitser, een USB poort voor accessoires als een keyboard en muis en voor USB opslagmedia, en een vingerafdruk-scanner op de achterzijde voor extra beveiliging. Overigens dient deze laatste feature ook als optische joystick voor lange websites of e-books.

Lenovo heeft de tablet daarnaast voorzien van een “Special Fusion-Skin Body”. Wat het exact inhoudt is niet bekend maar waarschijnlijk is het design een stuk slanker, geeft het een betere grip en is het bestand tegen krassen. Over de prijs is nog niks bekend.

Eerder vandaar doken er geruchten op over een Android 4.0 tablet van HTC en kregen we de eerste aanwijzingen over twee nieuwe Android 4.0 tablets van Acer.

Reacties (10)