Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Motorola: “Geen microSD opslag en geen 3G meer”

Geschreven door
Geplaatst op4 november 2011, 12:31 CategorieHardware

Motorola presenteerde gisteren twee nieuwe tablets in de vorm van de Xoom 2 en de Xoom 2 Media Edition. Twee belangrijke elementen van tablets ontbraken op de modellen. Zo beschikken ze niet over een microSD card reader om het geheugen uit te breiden en worden ze waarschijnlijk alleen als Wifi-only modellen gelanceerd. Volgens Motorola zijn dit twee features die consumenten niet meer nodig hebben.

Motorola gaf tijdens de presentatie van de tablets tegenover TechRadar aan te denken dat consumenten geen fysiek uitbreidbaar opslaggeheugen meer nodig hebben. Consumenten zouden volgens de fabrikant steeds meer gebruikmaken van online ‘cloud’ opslaggeheugen waardoor de microSD card reader is komen te vervallen. Beide tablets zijn uitgerust met 16GB aan intern opslaggeheugen wat volgens Motorola meer dan voldoende moet zijn in de huidige markt met zoveel online opslagmogelijkheden.

We heben de afgelopen maanden al een trend gezien dat steeds minder tablets standaard met 3G geleverd worden en ook steeds meer fabrikanten kiezen er voor helemaal geen 3G versies uit te brengen. Motorola is van maning dat consumenten ook op dit gebied tegenwoordig meer keuzemogelijkheden hebben. Gebruikers kunnen volgens de fabrikant tegenwoordig ook zelf hotspots met een smartphone aanmaken of andere manieren gebruiken om toegang tot het internet te krijgen zonder het gebruik van 3G. Er staat dat voorlopig ook geen 3G versie van de nieuwe tablets in de planning.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.