Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Motorola wint patentzaak van Apple in Duitsland

Geschreven door
Geplaatst op5 november 2011, 12:43 CategorieApple

Wat is nu een week zonder patentzaak? We gaan deze keer vrolijk door met de strijd tussen Apple en Motorola. De laatstgenoemde heeft Apple namelijk in Duitsland aangeklaagd wegens het schenden van een tweetal patenten in mobiele apparaten. De Duitse rechter heeft nu de import van iPhones en iPads die inbreuk maken op deze patenten verboden. Het lastige is alleen dat dit geldt voor Apple Inc. terwijl de verkoop in Duitsland via Apple GmbH gaat.

Apple Inc. is het overkoepelende Amerikaanse bedrijf terwijl Apple GmbH zich puur focust op de Duitse markt. Iedereen weet dat het ene bedrijf door het andere bedrijf aangestuurd wordt maar het Duitse bedrijf wordt niet in de uitspraak of aanklacht benoemd. Een echt probleem levert dit dus voorlopig niet op voor Apple. Apple heeft zichzelf niet eens verdedigt in de zaak en geeft aan dat de uitspraak helemaal geen invloed heeft op de verkoop van producten in Duitsland.

Toch is het allemaal weer niet zo eenvoudig als het lijkt. Volgens patentenexpert Florian Müller is Apple namelijk nog steeds (mede) verantwoordelijk voor de internationale handel en valt bijvoorbeeld ook de website Apple.de onder Apple.com en dus Apple Inc. De Duitse Apple GmbH zou puur voor de administratieve rompslomp zijn. Daarnaast loopt er nog een andere rechtszaak tussen Apple en Motorola waarbij de Duitse Apple GmbH wel gedaagd wordt. Hier steekt Apple wel energie in om zichzelf te verdedigen.

Kortom, deze strijd zal ook nog wel even voortduren en de uitspraak van vandaag krijgt absoluut een staartje. Voorlopig blijven alle iPhones en iPads in ieder geval te koop in Duitsland en lijkt Apple er weer bijzonder goed van af te komen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.