Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Motorola Xoom 2 unboxing en eerste indruk

Geschreven door
Geplaatst op29 november 2011, 21:42 CategorieHardware

Begin deze maand onthulde Motorola haar nieuwe Xoom 2 en Xoom 2 Media Edition tablets in de UK waar ze overigens ook al te koop zijn. Inmiddels is de Motorola Xoom 2 overgewaaid naar de VS waar Engadget een video heeft kunnen maken van het uitpakken en de eerste indruk van de tablet. De tweede tablet poging van Motorola is qua specificaties niet indrukwekkend en zal het dan ook van een lage prijs moeten hebben.

De Motorola Xoom 2 is een 10.1 inch tablet draaiend op Android 3.2 Honeycomb, met later een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Ondanks dat de tablet qua belangrijkste specificaties niet veel afwijkt van zijn voorganger is het design wel flink aangepast. Zo is de tablet een stuk slanker en ook strakker en moderner vormgegeven. Nieuwe features zijn een IPS display met wijde kijkhoeken en Gorilla Glass, een infrarood zender, een 5 megapixel camera met Full HD video opnamen, en de Grip Suppression techniek voor een optimale bediening. De eerste indruk van Engadget is aardig positief. De Xoom 2 lijkt ondanks dezelfde dual-core processor iets sneller en ligt goed in de hand. Nadeel is dat vingerafdrukken snel verschijnen.

De tablet zal alleen in een 16GB Wifi-only variant in de markt gezet worden. Volgens Motorola gebruiken consumenten tegenwoordig cloud diensten om content op te slaan en is het via tethering of Wifi overal mogelijk online te zijn met je tablet. Wanneer de tablet in Nederland verschijnt en tegen welke prijs is nog niet bekend. Meer informatie over de Xoom 2 kun je vinden op de productpagina.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.