Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

NVIDIA’s Tegra 3 quad-core processor: Hoe werkt het?

Geschreven door
Geplaatst op9 november 2011, 11:23 CategorieBesturingssystemen

Vandaag is de ASUS Eee Pad Transformer Prime aangekondigd en één van de meest interessante nieuwe features van de tablet is de quad-core Tegra 3 processor van Nvidia. Deze processor moet 3 keer betere grafische prestaties bieden dan de Tegra 2 processor, welke we terugvinden in het overgrote deel van de Android tablets, en moet 61 procent minder energie verbruiken.

De processor is gebaseerd op de ARM Cortex A9 CPU en heeft een kloksnelheid van 1.5GHz. Een quad-core processor bestaat, zoals de naam natuurlijk al zegt, uit vier kernen maar Nvidia heeft er een vijfde companion core aan toegevoegd. Verder beschikt de Tegra 3 chip over een GeForce GPU die de grafische prestaties dus flink moet verbeteren en 1080p weergave met 40Mbps en stereoscopisch 3D moet ondersteunen. Onderstaande video toont de grafische prestaties van de Tegra 3 processor op de Transformer Prime tablet. De Glowball game laat zien hoe dynamische en realistische verlichting en schaduweffecten binnen een game mogelijk zijn en hoe krachtig de Tegra 3 processor is.

Interessant is dat ondanks de snelheid en kracht de Tegra 3 processor toch energiezuinig is. Hier komt de vijfde kern om de hoek kijken. Deze wordt namelijk ingeschakeld om het energieverbruik laag te houden en de batterijduur te verlengen. Wanneer je de tablet niet intensief gebruikt wordt, wordt de companion core ingeschakeld en de quad-core chipset uitgeschakeld. Wanneer er meer kracht en snelheid nodig is dan worden de vier kernen wel gebruikt. In de video hieronder wordt dit principe uitgelegd.

Er zijn natuurlijk heel wat meer processors op de markt. In onderstaande video heeft Nvidia de verschillende mogelijkheden tegenover de nieuwe Tegra 3 processor gezet, natuurlijk soms in wat overdreven vorm.

Momenteel is de ASUS Eee Pad Transformer Prime nog de enige tablet met een quad-core Tegra 3 processor. Er zijn ook nog geen andere modellen aangekondigd, al zal dit niet lang meer duren. Meer informatie over de ASUS Eee Pad Transformer vind je op deze pagina.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.