Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Panasonic lanceert Toughpad A1 en Toughpad B1 Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op8 november 2011, 10:43 CategorieAndroid

Je komt ze niet dagelijks tegen maar Panasonic heeft wel degelijk een aantal tablets op de markt. Daar komen nu weer twee exemplaren bij in de vorm van de ToughPad Toughpad FZ-A1 en ToughPad FZ-B1. Beide tablets zijn uitgerust met Android 3.2 Honeycomb en voornamelijk gericht op de zakelijke markt. Zoals de naam al doet vermoeden moeten de tablets ideaal zijn voor intensief zakelijk gebruik en tegen een stootje en wat water kunnen.

De ToughPad FZ-A1 is een 10.1 inch tablet welke draait op een redelijk onbekende 1.2GHz dual-core Marvell processor. Verder krijg je 1GB aan RAM geheugen, 16GB aan intern opslaggeheugen, een microSD card reader om het geheugen uit te breiden, een microUSB en een microHDMI aansluiting, een stylus pen, een 2 megapixel camera aan de voorzijde en een 5 megapixel camera aan de achterzijde. De tablet moet zonder kleerscheuren een val van ruim een meter kunnen overleven en tegen hoge temperaturen, stof en water kunnen. Nadeel van dit alles is dat de tablet wel aan de zware kant is met 966 gram. Onderstaande video laat wat de tablet allemaal kan overleven.

De Toughpad FZ-A1 is uitgerust een vervangbare batterij, die tot tien uur lang mee gaat. De data op de Toughpad is beveiligd door een beveiligde dedicated processor die gebruikmaakt van software- en data-encryptie en een security-managementsysteem, waardoor de multifunctionele CPU-kern andere taken kan blijven aansturen. Daarnaast zijn de Toughbook chips compatibel met FIPS 140-2 level 2. Ook krijg je toegang tot Panasonic’s Business AppPortal cloud dienst en een handvol applicaties.

De ToughPad FZ-B1 is waarschijnlijk (nog niet compleet bekendgemaakt) exact hetzelfde als de A1 alleen is het scherm 7 inch in plaats van 10.1 inch.

De Toughpad FZ-A1 zal beschikbaar zijn in het voorjaar van 2012 tegen een adviesprijs van 850 euro (excl. BTW) voor een standaardmodel en 999 euro (excl. BTW) voor een 3G-model. De ToughPad FZ-B1 moet later verschijnen tegen een nog onbekende prijs.

Bron: Panasonic

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.