Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Quad-core, Tegra 3 tablets binnen enkele kwartalen naar 299 dollar’

Geschreven door
Geplaatst op18 november 2011, 23:33 CategorieHardware

Om het prijsniveau van producten hoog te kunnen houden moeten fabrikanten natuurlijk nieuwe features en functies integreren. Een van de belangrijkste nieuwigheden van 2012 zal de quad-core processor van (onder andere) Nvidia zijn. Deze Tegra 3 processor moet een hoge snelheid bieden met een laag energieverbruik. Een mooi argument voor bijvoorbeeld ASUS om de Eee Pad Transformer Prime op 599,00 euro te zetten.

Toch denkt Nvidia CEO Jen-Hsun Huang dat de binnen enkele kwartalen Tegra 3 tablets zullen gaan zien voor een prijs van 299 dollar, wat we in de meeste gevallen letterlijk kunnen vertalen in euro’s. Dat klinkt in eerste instantie best aardig gezien het feit dat de eerste Tegra 3 tablets ergens tussen de 450 en 600 euro zullen gaan kosten maar als je bedenkt dat enkele kwartalen al gauw een jaar vormen en er tegen die tijd vast iets nieuws gevonden is waarmee de high-end tablet zich kunnen onderscheiden dan valt het reuze mee.

Als we een aantal kwartalen verder kijken dan zijn bijvoorbeeld Full HD OLED displays of processors met een nog hogere snelheid een argument. Maar, het is natuurlijk wel een mooi vooruitzicht om een Tegra 3 tablet te kunnen kopen voor de prijs van een huidig budget model. Daarbij komt dat de concurrentie in de tablet markt alsmaar groter wordt en voor consumenten wordt het steeds lastiger een keuze te maken. Een prijzenoorlog lijkt dan ook niet meer af te wenden.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.