Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab 10.1V en HTC Flyer krijgen Android 3.2 update

Geschreven door
Geplaatst op18 november 2011, 11:11 CategorieAndroid

Opmerkelijk nieuws op het gebied van software updates vandaag. Vodafone Australië heeft aangegeven dat de Samsung Galaxy Tab 10.1V de Android 3.2 update binnenkort kan verwachten en HTC Duitsland heeft aangegeven dat dezelfde update voor het einde van dit jaar nog voor de HTC Flyer verschijnt. Voor beide modellen werd tot vandaag geen Android 3.x update meer verwacht. Voor de Galaxy Tab 10.1V werd zelfs niks meer verwacht.

De Samsung Galaxy Tab 10.1V is een apart verhaal. Alles wijst erop dat Samsung dit model puur geïntroduceerd heeft om maar iets in de markt te zetten voordat de dunnere Galaxy Tab 10.1 en 8.9 kwamen. Niet lang na de lancering van deze nieuwe tablets stroomde de reacties van gebruikers binnen dat de software ondersteuning minimaal was en Samsung, Vodafone en Google wezen elkaar aan als schuldige. De Galaxy Tab 10.1V blijft een Google Experience Device, wordt geproduceerd door Samsung maar komt onder de naam van Vodafone uit. Kortom, deze partijen hebben allen iets in de brengen en zijn allen van elkaar afhankelijk.

De Android 3.2 update is momenteel nog niet door de testfase laat Vodafone Australië weten. Maar door de grote interesse van gebruikers kan ze de update al wel aankondigden. Wanneer deze verwacht wordt is echter niet bekend. Ook is het onduidelijk of men de update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich kan verwachten.

HTC Flyer

De software ondersteuning voor de HTC Flyer is ook niet optimaal geweest. De tablet werd met Android 2.3 Gingerbread gelanceerd maar daarbij werd beloofd dat kopers snel een update naar Android 3.x Honeycomb zouden kunnen verwachten. De tablet is nu al een aantal maanden op de markt en nog steeds draait deze op Android 2.3 Gingerbread. Uit uitgelekte informatie konden we eerder al opmaken dat de flyer wel een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich zou krijgen, maar ook weer zonder exacte datum. HTC Duitsland heeft nu op Facebook aangegeven dat de Android 3.2 update toch nog zal plaatsvinden en wel voor het einde van dit jaar.

 • Delen:

Reacties

 1. Piet
  19 november, 2011 om 11:36

  Wauw hé, dat is goed nieuws!
  Ik had niet meer verwacht dat er een update zou komen voor de Galaxy 10.1 v.

 2. Rene
  21 maart, 2012 om 20:19

  Zeker goed bericht als het waar zou zijn. Met alle respect voor de schrijvers van het artikel is het ‘nieuws’ alweer 4 maanden oud en ontbreekt nog elk spoor van een mogelijke update.

  René

  • Martijn
   21 maart, 2012 om 20:20

   Tja, helaas baseer ik me ook op bronnen die zich weer ergens op baseren :)

 3. Piet
  21 maart, 2012 om 21:01

  Nu Vodafone eigen tablets uit gaat brengen is de kans op een officiele update nog kleiner geworden. :-(

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.