Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung past design Galaxy Tab 10.1 aan voor Duitse verkoop

Geschreven door
Geplaatst op16 november 2011, 17:58 CategorieHardware

In september bepaalde de Duitse rechtbank dat Samsung definitief haar Galaxy Tab 10.1 niet mocht verkopen in Duitsland omdat het design van de tablet teveel op dat van Apple’s iPad leek. Blijkbaar geeft Samsung zich niet zomaar gewonnen want de fabrikant heeft een nieuwe versie van de Galaxy Tab 10.1 in Duitsland gelanceerd met een ietwat ander design en een ietwat andere naam.

De Duitse website MobiFlip.de heeft een Duitse online winkel gevonden die de Galaxy Tab 10.1N aanbiedt en hierbij foto’s plaatst van een Galaxy Tab 10.1 met een ander design. Het wijkt niet veel af van het originele model maar zoals je in onderstaande foto (bovenste model is de Duitse N versie) kunt zien zijn de randen van de tablet nu ook aan de voorzijde van de tablet zichtbaar waardoor ook de speakers naar voren gericht zijn. Of er meer aanpassingen zijn gedaan valt aan deze foto’s niet te zien en het is ook onduidelijk hoe het design tot stand gekomen is.

Waarschijnlijk is het nieuwe design het resultaat van input designers, advocaten en uitspraken van de rechtbank. Fosspatents weet te melden dat Samsung zich in een gevarenzone bevindt wanneer een persoon zonder verregaande kennis van de iPad of de Galaxy tab 10.1 de twee modellen niet van elkaar kan onderscheiden. Apple heeft geen patent op afgeronde hoeken maar wel op alle kenmerken (of de belangrijkste kenmerken) bij elkaar. Samsung moet dus een zogenaamde ‘sweet spot’ vinden die net over de lijn ligt die de rechtbank trekt. Door de aanpassing zal het voor Apple nog lastiger worden een nieuw verbod te voor elkaar te krijgen, mits Apple dit natuurlijk wil.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.