Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Windows 8 tablets in tweede helft 2012

Geschreven door
Geplaatst op10 november 2011, 10:21 CategorieBesturingssystemen

We horen en zien al maanden interessante dingen van Windows 8 maar het duurt nog even voordat we het besturingssysteem daadwerkelijk op tablets terug gaan zien. Fabrikanten als Dell, HP en HTC hebben al door laten schemeren Windows 8 tablets te gaan maken en ook Samsung heeft nu bevestigd dat er in de tweede helft van 2012 Windows 8 tablets gelanceerd zullen worden.

Toch is dat geen grote verrassing aangezien Microsoft tijdens de Build conferentie de Samsung Series 7 Slate als Windows 8 demonstratiemodel gebruikte. De kans is groot dat Samsung deze tablet hergebruikt om met Windows 8 te lanceren. De Series 7 Slate is in ieder geval goed uitgerust om Windows 8 een eerlijke eerste kans te geven. Zo beschikt de (hybride) tablet over een 11 inch scherm met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, een Intel Core i5 processor, een stylus functie en een draadloos toetsenbord. Bekijk hier een demonstratie van Windows 8 op de Samsung Series 7 Slate.

Waarschijnlijk zal Samsung zich met deze eerste Windows 8 tablet vooral richten op de zakelijke markt. Er zouden ook compactere modellen in de planning zitten die weer geschikter zijn voor  consumenten. Microsoft is heel wat marktaandeel verloren wat de tablet markt betreft en denkt dit terug te kunnen winnen met Windows 8. In de tweede helft van 2012 gaan we dus echt zien hoe de strijd zal verlopen tussen iOS, Android en Windows.

Benieuwd naar Windows 8? Bekijk onze podcast special.

Bron: Netbooknews

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.