Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Sharp gaat high-res display iPad 3 produceren’

Geschreven door
Geplaatst op24 november 2011, 13:07 CategorieApple

Eerst ging het nog tussen LG en Samsung maar Sharp lijkt er nu met een grote order vandoor te gaan. Volgens bronnen van The Wall street Journal wordt Sharp de belangrijkste producent van de hoge resolutie panelen voor de iPad 3 omdat Apple flink geïnvesteerd heeft in Sharp’s Japanse productiefaciliteiten. Daarnaast zou Sharp ook de displays voor een toekomstige LCD TV van Apple, de Apple TV of iTV, gaan produceren.

Sharp’s Kameyama No. 2 zou de belangrijkste fabriek worden waar de iPad 3 geproduceerd wordt. Sharp verzorgt momenteel al een grote hoeveelheid displays voor de iPhone en iPod modellen. Apple zou met de investering in de productiefaciliteiten en ontwikkeling,met een waarde van tussen de 0.5 en 1 miljard dollar, zichzelf willen verzekeren van voldoende componenten voor de volgende generatie iPads en andere producten. De bronnen van The WSJ geven niet aan om welke displayformaten of resoluties het gaat, maar gezien de hoeveelheid geruchten en uitspraken van analisten lijkt een Retina-achtige resolutie zeer waarschijnlijk. Vooralsnog wordt uitgegaan van een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels. Deze hoge resolutie zou weer voor problemen zorgen aangezien het meer achtergrondverlichting vereist en de iPad 3 dikker zal maken.

Daarnaast gaan er al langere tijd geruchten over een ‘normale’ iPad 3 met een formaat van 9.7 inch of 10.1 inch en een zogenaamde iPad Mini met een display van 7.85 inch.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.