Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Software update voor ASUS Eee Pad Transformer en Eee Pad Slider

Geschreven door
Geplaatst op5 november 2011, 12:10 CategorieAndroid

Binnenkort Vanaf vandaag kunnen eigenaren van een ASUS Eee Pad Transformer of Eee Pad Slider weer een grote update verwachten. Onlangs werd de Android 3.2.1 update al uitgebracht en deze keer betreft het een groot aantal wijzigingen die de build versie naar 8.6.5.18 brengen. De update brengt onder meer Netflix ondersteuning, een nieuwe App Backup mogelijkheid, en een groot aantal bug fixes.

Netflix

Helaas is de Netflix dienst voorlopig niet voor Nederlandse gebruikers van de tablet beschikbaar. Netflix is een video on demand dienst die momenteel alleen in de VS gelanceerd is. Wel heeft het bedrijf onlangs aangekondigd plannen te hebben om ook binnen Europa de dienst aan te gaan bieden.

App Backup

Middels App Backup wordt het mogelijk een backup van al je applicaties, inclusief opgeslagen data als instellingen en opgeslagen games, te maken op een microSD card of andere opslagmedium. Natuurlijk kun je in de Android Market altijd je eerder gedownloade applicaties terugvinden maar hierbij worden noot de instellingen bewaard. Kortom, een mooie feature.

Energieverbruik en Wifi issues

Sommige gebruikers van de Transformer hadden last van een kwakkelende Wifi verbinding die om de haverklap uitviel. Met deze update heeft ASUS dit probleem aangepakt. Ook staat het keyboard dock altijd in een zogenaamde ‘standby’ modus om zo direct te kunnen verbinden en synchen met de Transformer. Dit zorgde tot op heden voor energie die verloren ging voordat het toetsenbord in gebruik was. Dit is nu aangepakt in een aanpassing binnen het batterijbeheer van het dock.

Andere verbeteringen / wijzigingen

 • Google Update: Books, Maps, Market
 • ASUS Sync (optie om Sync aan of uit te zetten)
 • .zip support voor e-mail
 • MyNet voor een verbeterde zoekfunctie binnen het apparaat
 • Verbeterde browsercompatibiliteit
 • Toevoeging Italiaanse invoermethode
 • Supernote verbeteringen
 • Verbeteringen van Polaris Office, waaronder het kunnen laden van grotere bestanden

De update wordt inmiddels uitgerold in Nederland. • Delen:

Reacties

 1. Koert
  06 november, 2011 om 12:26

  Ik heb de update geinstalleerd. Sindsdien sluit de market onverwachts als ik naar mijn apps ga.

 2. Koert
  07 november, 2011 om 12:55

  Oude icoontje verwijderen van het startscherm en weer toevoegen loste het probleem op.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.