Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tablets overschrijden volgend jaar 200 ppi mijlpaal

Geschreven door
Geplaatst op30 november 2011, 12:51 CategorieHardware

Vorige week schreven we over wat we in 2012 allemaal kunnen verwachten op het gebied van tablets. Een belangrijke ontwikkeling is de komst van hoge resolutie displays, ook op kleinere tablets. Onderzoek van DisplaySearch laat zien wat we de komende maanden zullen gaan zien aan hogere resoluties. Het zal snel lopen want het gemiddelde aantal pixels per inch zal midden 2012 de 200 grens passeren.

Kort over de ppi maatstaaf: Een tablet met een 7 inch display en een resolutie van 1.280 bij 800 pixels heeft een groter aantal pixels per inch, en dus een scherper beeld, dan een 10.1 inch tablet met dezelfde resolutie. Volgens DisplaySearch ligt het gemiddelde ppi momenteel op 147. Dit zal in het eerste kwartaal van 2012 stijgen naar 191 ppi door de introductie van Full HD (1.920 bij 1.080 pixels) tablets en een mogelijke iPad 3 met een Retina resolutie. Daar blijft het niet bij want volgens de onderzoekers zal de gemiddelde tablet in het derde kwartaal van volgens jaar 212 pixels per inch hebben.

Een voorbeeld van een tablet die momenteel al van een relatief hoog aantal pixels per inch voorzien is, is de Samsung Galaxy Tab 7.7. Deze tablet beschikt over een resolutie van 1.280 bij 800 pixels op een 7.7 inch display en dus 197 pixels per inch. Dit is meer dan de 132 ppi van de eerste generatie iPads.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.