Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tegra 3 langzamer dan Apple A5: Nvidia geeft uitleg

Geschreven door
Geplaatst op22 november 2011, 13:59 CategorieApple

Nvidia heeft momenteel de eerste en enige quad-core ARM processor op de markt, de nieuwe Tegra 3. Deze processor moet 2 tot 3 keer zo snel zijn als de Tegra 2 processor die we in de meeste tablets van 2010 tegenkomen. Van de Tegra 3 processor zijn al aardig wat indrukwekkende benchmark resultaten verschenen maar toch lijkt de processor het onderspit te delven wanneer deze naast de Apple A5 dual-core processor gelegd wordt.

De onderstaande resultaten zijn afkomstig uit een GLBenchmark test en tonen dat de Tegra 3 processor – getest op de nieuwe Lenovo Tegra 3 tablet – inderdaad een stuk sneller is dan de Tegra 2 variant maar ook dat de Apple A5 chip nog altijd de snelste is, zowel in de iPhone 4S als in de iPad 2. Er zijn wat redenen te bedenken waardoor het verschil zo groot is. Zo is de GLBenchmark test sterk geoptimaliseerd voor iOS apparaten en is de hardware voor Tegra 3 processors nog niet eens officieel gelanceerd. De uiteindelijke hardware zal waarschijnlijk betere prestaties leveren.

De Poolse tak van Nvidia heeft ook gereageerd op deze resultaten en zegt (zo optimaal mogelijk vertaald) dat wanneer je deze tests uitvoert er rekening mee moet houden dat de GPU benchmark resultaten voor mobiele apparaten niet exact de parameters zijn van de gemiddelde mobiele game-ervaring. Volgens Nvidia zijn deze tests ontwikkeld om de grafische mogelijkheden te testen op een lage resolutie en een lage GPU. De lage kwaliteit van de graphics zou te zien zijn tijdens het uitvoeren van de benchmark test. Nvidia houdt vast aan het feit dat de Tegra 3 processor een ongekende gaming-ervaring zal verzorgen, vooral door de mogelijkheden qua licht- en schaduweffecten.

Of de Tegra 3 processor echt zover achterblijft op de Apple A5 processor zullen we pas zien tijdens uitvoerige tests van bijvoorbeeld de ASUS Eee Pad Transformer Prime. Aan de andere kant; wanneer deze snel, soepel en vloeiend werkt is natuurlijk een vergelijking met de Apple A5 processor een interessante opmerking maar niet meer dan dit.

Bronnen: Tabletmaniak, Notebookitalia

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.