Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Telecomproviders gaan NFC integreren in simkaart

Geschreven door
Geplaatst op17 november 2011, 15:51 CategorieHardware

Tijdens het Mobile Asia Congres zijn de 45 grootste telecomproviders ter wereld, waaronder de drie grote providers in Nederland (KPN, Vodafone en T-Mobile), overeengekomen de NFC techniek voor draadloze communicatie tussen apparaten voortaan te integreren in de simkaart. Hierdoor hoeven mobiele apparaten niet meer uitgerust te worden met een speciale antenne.

Deze ontwikkeling zal NFC een flinke duw in de rug geven en men verwacht dan ook dat het niet lang zal duren voordat het een breed geaccepteerde standaard is. Middels NFC is het mogelijk draadloos betalingen te verrichten. Zo kun je met je mobiele telefoon in de toekomst een nieuwe jas kopen en afrekenen door het apparaat langs een NFC betaalpunt te halen. Daarnaast worden er mogelijkheden onderzocht om middels NFC bijvoorbeeld je auto te openen of een hotelkamer te huren. Je mobiel dient dan als digitale sleutel.

Voor een brede acceptatie zal het bedrijfsleven de techniek snel moeten implementeren in diensten. Banken, telecomproviders en verschillende partijen met online betalingsmogelijkheden. Momenteel kun je via tientallen verschillende programma’s en methoden online iets kopen of huren maar dit alles moet in één techniek samengepakt worden. Mobiel betalen komt in ieder geval weer een stap dichterbij.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.