Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba AT200 Honeycomb tablet verschijnt in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op24 november 2011, 19:59 CategorieHardware

Begin deze maand meldden we nog dat Toshiba Duitsland had aangegeven dat de nieuwe AT200 tablet van het bedrijf vertraagd was tot begin 2012 maar niets lijkt minder waar. Als we de Nederlandse en Duitse winkels van Conrad en Redcoon mogen geloven wordt de tablet in de eerste week van december verwacht. De 16GB versie staat momenteel bij de Nederlandse tak van Conrad te koop voor 529,00 euro.

Dat deze prijs boven de adviesprijs ligt lijkt aannemelijk aangezien de Duitse tak van Redcoon de tablet momenteel al te koop heeft staan voor 479,00. Dit bedrag lijkt een stuk realistischer kijkend naar de concurrentie. De 32GB variant staat bij Conrad te koop voor 649,00 euro. De AT200 is de opvolger van de AT100 Honeycomb tablet en moet een aantal verbeteringen brengen. Zo is het design aantrekkelijker geworden met een achterzijde van geborsteld aluminium en is de tablet maar 7.7mm dik. Verder beschikt de AT200 over Android 3.2 Honeycomb (met een bevestigde update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich), een TI OMAP 4430 1.2GHz dual-core processor, een USB en HDMI aansluiting, een microSD card reader, twee camera’s, 1GB aan werkgeheugen, Wifi en Bluetooth.

We hebben nog niks officieel vernomen van Toshiba dus of de tablet daadwerkelijk in de zak van Sinterklaas of onder de kerstboom kan liggen blijft nog even afwachten. Alle specificaties van de Toshiba AT200 tablet vind je op de productpagina.

Update: Conrad heeft ons inmiddels laten weten dat de tablet daadwerkelijk op 6 december te koop zijn zijn.

Via: nDevil.com • Delen:

Reacties

 1. T.A Blet
  27 november, 2011 om 11:37

  En hij zou niet meer komen dit jaar!

  De online webshop van CoolBlue geeft als minpunt dat de AT-200 beschikt over een LED-Touchscreen in plaats van een IPS-paneel.

  http://www.tabletcenter.nl/product/157729/toshiba-at200.html

  Tijdens de introductie in September werd door Toshiba wel gerept over een IPS scherm.

  Kan iemand mij iets vertellen over de kwaliteit van dit scherm, is LED slechter dan een IPS-scherm.

  Bij Voorbaat Dank

  • Martijn
   27 november, 2011 om 12:25

   Toshiba heeft inderdaad in de persberichten melding gemaakt van een IPS display. Maar, ik zie het nu bij sommige websites niet meer terug. Of het erop zit is dus even afwachten.
   Een LED display geeft in principe een hoge helderheid maar mist de wijde kijkhoeken van een IPS display.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.