Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ViewSonic ViewPad 7x verschijnt in december met Android 3.2

Geschreven door
Geplaatst op22 november 2011, 14:18 CategorieAndroid

Een segment van de tablet markt waar steeds meer aandacht aan besteed wordt is dat van de 7 inch tablets. Acer heeft al een tijdje haar Iconia Tab A100 tablet op de markt en Huawei heeft onlangs de MediaPad gelanceerd. Hier komt nu een derde Honeycomb tablet bij in de vorm van de ViewSonic ViewPad 7x. ViewSonic kennen we vooral van de budget tablets maar de ViewPad 7x moet interessante specs bieden voor consumenten die op zoek zijn naar een high-end tablet tegen een lage prijs.

In mei van dit jaar kwamen we de ViewPad 7x voor het eerst tegen en daarna is de tablet verschillende keren op beurzen opgedoken. Volgende maand moet het dan, volgens ViewSonic Duitsland, eindelijk zover zijn dat de tablet op de markt verschijnt. De ViewPad 7x beschikt over Android 3.2 Honeycomb als besturingssysteem met daar overheen een aangepaste SPB 3D interface. Daarnaast krijg je onder meer een displayresolutie van 1.024 bij 600 pixels, Gorilla Glass, een Nvidia Tegra 2 dual-core processor, een 2 megapixel camera aan de voorzijde en een 5 megapixel camera aan de achterzijde.

Qua aansluitingen en draadloze communicatie beschikt de ViewPad 7x over een miniHDMI poort, een microSD card reader om het geheugen van 8GB uit te breiden, Wifi, Bluetooth en DLNA. De prijs van de ViewPad 7x is nog niet bekendgemaakt maar waarschijnlijk ligt deze op 349,00 euro, 50 euro meer dan de 299,00 euro die Acer voor de Iconia Tab A100 vraagt. De prijs van de Huawei MediaPad ligt momenteel rond de 380 euro maar hier krijg je dan wel standaard een 3G module bij.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.