Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Voorlopig geen ASUS Eee Pad Transformer Prime 3G

Geschreven door
Geplaatst op10 november 2011, 14:06 CategorieAndroid

Er is al veel over geschreven en gezegd; de ASUS Eee Pad Transformer Prime. Uit de reacties op de website kunnen we opmaken dat ook dit model weer aardig populair zal zijn. Toch zal niet iedereen tevreden zijn want de Transformer Prime zal voorlopig niet als 3G variant gelanceerd worden. ASUS heeft tegenover Slashgear laten weten dat er in eerste instantie alleen Wifi-only modellen gelanceerd zullen worden.

Helemaal uitsluiten dat er 3G modellen komen doet ASUS niet. De fabrikant wil eerst afwachten hoe de markt zich ontwikkelt. Als er dan toch vraag blijkt te zijn naar een 3G variant dan zal dit zeker overwogen worden. Nou is 3G toch al niet heel erg populair dus het aantal teleurgestelde consumenten zal minimaal zijn. In Nederland verschijnt de ASUS Eee Pad Transformer Prime als Wifi-only variant in een 32GB + dock combinatie en als 64GB tablet-only variant. De prijzen zijn nog niet officieel bekendgemaakt maar we gaan uit van een prijs van 599,00 euro voor beide varianten.

De eerste generatie Transformer tablets zal waarschijnlijk te koop blijven, wel voor een lagere prijs, en ingezet worden als mainstream tablet. De Transformer Prime is dan de high-end variant voor de consument met wat meer geld en meer eisen. In Nederland kunnen we pas begin januari naar de winkel voor de nieuwe tablet maar mocht er ergens eentje eerder opduiken lees je het als eerste hier. Wellicht is er dan toch nog een mooi kerstcadeau mogelijk.

Om een goede keuze te maken kun je in dit artikel de huidige Eee Pad Transformer met de nieuwe Transformer Prime vergelijken.

 • Delen:

Reacties

 1. Kukkie
  13 november, 2011 om 11:54

  Wat ik me afvraag: zou je een 3G stick (USB) kunnen gebruiken, bijvoorbeeld de 3G stick van Archos? De laatste zou door ingebouwde drivers op de archos, maar ook op een Windows PC of Max moeten werken door ingebouwde drivers. Of gaat dat niet werken ism het Android?

  • Martijn
   13 november, 2011 om 19:41

   Volgens mij accepteert Android dat niet. Heb het ook niet eerder gehoord.

 2. geweldig
  22 november, 2011 om 12:38

  misschien stomme vraag maar wat is het verschil met 3 G en zonder 3 G

  wat heb je dan voor meer mogelijkheden!!!

  • Martijn
   22 november, 2011 om 12:42

   Simpel gezegd; 3G geeft je de mogelijkheid om draadloos te internetten met een mobiel abonnement van een Vodafone of KPN ofzo. Zonder 3G is alleen verbinding via Wifi mogelijk.

 3. ZeroWing
  30 november, 2011 om 23:34

  “Nou is 3G toch al niet heel erg populair dus het aantal teleurgestelde consumenten zal minimaal zijn.”

  Het is wel handig voor mensen die vaak lang onderweg zijn naar hun werk of school, dus ik ben niet helemaal met jullie eens.
  En vooral van zo een moderne tablet als de Asus Prime verwacht men wel dat er minimaal 4G aanwezig is.
  Enige idee wanneer we dat wel kunnen verwachten en of het überhaupt wel komt?

  • Martijn
   30 november, 2011 om 23:43

   Daarom is het ook “minimaal”. Er zijn altijd mensen die het wel graag hebben maar kijkend naar de verkopen van huidige 3G tablets is de interesse minimaal. Om deze reden hebben fabrikanten als ASUS en Motorola ook besloten geen 3G varianten meer uit te brengen.
   4G wordt waarschijnlijk eind volgend jaar in Nederland pas opgestart. In eerste instantie waarschijnlijk tegen een premium prijs.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.