Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Voorlopig geen Flash voor Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Geschreven door
Geplaatst op19 november 2011, 12:30 CategorieAndroid

Mocht je binnenkort een apparaat in handen krijgen dat voorzien is van Google’s nieuwe Android 4.0 Ice Cream Sandwich besturingssysteem dan zul je zien dat de Adobe Flash Player niet geïnstalleerd is. Ook is het niet mogelijk deze te downloaden in de Android Market. Tegenover Slashgear liet Google vandaag weten dat Flash in Android 4.0 pas ondersteund wordt wanneer Adobe een update uitbrengt.

Je zou zeggen dat dit wel eens een vroeg einde van Flash op Android zou kunnen betekenen aangezien Adobe vorige week aangaf te stoppen met de ontwikkeling van Flash voor mobiele apparaten. Toch zegt Google te weten dat Adobe met een Flash update voor Android 4.0 komt, alleen de release datum is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal dit de laatste volledige update van Adobe zijn waarna er alleen nog patches en beveiligingsupdates uitgebracht worden.

Google Swiffy

Ontwikkelaars die vooral met Flash werken moeten door de stap van Adobe gaan kijken naar andere manieren om hun content te publiceren. Google heeft hiervoor een slimme tool uitgebracht. De Google Swiffy tool maakt het namelijk mogelijk om Flash bestanden eenvoudig te exporteren naar HTML5 animaties.

Bron: Slashgear, Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.