Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 8 ARM tablets verschijnen pas midden 2013

Geschreven door
Geplaatst op29 november 2011, 15:09 CategorieBesturingssystemen

Een van de belangrijke vernieuwingen van Windows 8 is de ondersteuning van ARM processors. Tot op heden kon Windows namelijk alleen met Intel en AMD x86 chips omgaan. Toch moeten we nog even wachten voordat de eerste ARM hardware op de markt verschijnt. Volgens bronnen van Digitimes zal dit pas midden 2013 gebeuren en een brede acceptatie zal pas in 2014 plaatsvinden.

De x86 versie van Windows 8 zal ergens midden 2012 verschijnen waarna de ARM versie binnen enkele maanden uitgebracht wordt. Toch zal de eerste hardware pas in 2013 verschijnen. Volgens de bronnen binnen notebook fabrikanten zal Windows op ARM hardware pas in 2015 een significant marktaandeel hebben en een bedreiging vormen voor Intel en AMD hardware. Als reden voor de trage acceptatie wordt de software ondersteuning voor ARM chips genoemd. Applicaties die geschreven zijn voor Windows 8 op x86 processors moeten namelijk opnieuw ontwikkeld of herschreven worden voor Windows 8 op ARM processors.

De ARM chipfabrikanten als Nvidia en Qualcomm zouden fabrikanten al intensieve ondersteuning bieden om de chips optimaal te integreren. Het grote voordeel van ARM processors is dat ze energiezuinig zijn zonder aan prestaties in te leveren. Hiermee kunnen Windows 8 tablets de concurrentie aangaan met de batterijduur van Android tablets en de iPad. Ook Intel werkt hard aan energiezuinige chips en zal zich dus niet zomaar gewonnen geven.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.